«Σκέπαστρα» στα τανκς βάζουν οι Ισραηλινοί


Τακτικές που υιοθετήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία υιοθετεί το Τελ Αβίβ, για να προστατεύσει τα τεθωρακισμένα του από επιθέσεις με drones.Τα ισραηλινά άρματα μάχης που συγκεντρώνονται έξω από τη Γάζα πριν από μια πιθανή χερσαία εισβολή είναι εξοπλισμένα με «σκέπαστρα» κατά των drones, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Υπάρχουν ήδη εικόνες που δείχνουν ισραηλινά οχήματα με τροποποιημένα σκέπαστρα, σκοπός των οποίων είναι να προστατεύουν τους στρατιώτες από «περιφερόμενα πυρομαχικά» και κατακόρυφες επιθέσεις από drones.

«Η γνώμη μου είναι ότι οι επιθέσεις της Χαμάς έδωσαν στο Ισραήλ την ώθηση να εγκαταστήσει ευρύτερα τα σκέπαστρα», δήλωσε στη Washington Post ο Μαρκ Κάνσιαν, ανώτερος σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών. «Ήταν μάλλον κάτι που είχαν σκεφτεί πριν, καθώς όλοι παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι αν αυτές οι δομές θα γίνουν στάνταρ για τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε ο Κάνσιαν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εξοπλίσει ανάλογα τα τανκς τους, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρουν οι στρατοί με τον δύσκολο τρόπο».

https://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»