Νέο πλήγμα στην Ευρώπη: Η Ρωσία σταματά τη μεταφορά πετρελαίου από το Καζακστάν

 


focus.de

Ιούλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Η ρωσική οικονομία προετοιμάζεται για έναν μεγαλύτερο πόλεμο. Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ αποκαλεί τον πόλεμο αυτόν ως ‘δολοφονικό έγκλημα’, γράφει η γερμανική Focus Online.

Ενώ ο Spiegel θα σημειώσει:

«Το Καζακστάν έχει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου αλλά δεν έχει πρόσβαση στους ωκεανούς του κόσμου. Ένα ρωσικό δικαστήριο έκλεισε τώρα επίσης έναν σημαντικό τερματικό σταθμό για εξαγωγές προς τα δυτικά - με αδύναμη αιτιολόγηση».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πετρέλαιο εξάγεται από το Καζακστάν μέσω του τερματικού σταθμού στη νότια ρωσική πόλη- λιμάνι του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα - τώρα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί για 30 ημέρες με απόφαση δικαστηρίου στη νότια Ρωσία. 

Η στάση δικαιολογήθηκε με πιθανή περιβαλλοντική ζημιά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. 

Πιο πρόσφατα, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της γειτονικής Κεντρικής Ασίας πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας του Καζακστάν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το 80 τοις εκατό του πετρελαίου που εξάγεται από το Καζακστάν ρέει μέσω του τερματικού σταθμού.

 Το Καζακστάν δεν έχει δική του πρόσβαση στους ωκεανούς του κόσμου. Η ικανότητα διακίνησης είναι 67 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου ετησίως. 

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev πρόσφερε πρόσφατα στην ΕΕ να παραδώσει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ευρώπη για να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου παρά τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις σχετικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

focus.de, spiegel.de

--

The Hellenic Information Team

https://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!