Τα είπε έξω από τα δόντια ο Προκόπης Παυλόπουλος


Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Καστελόριζο, υπενθύμισε τις ελληνικές θέσεις, για τις οποίες δεν ακούμε και πολλά τελευταία: Τα Νησιά της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και το Καστελόριζο, έχουν, εκτός από Αιγιαλίτιδα Ζώνη, και Υφαλοκρηπίδα καθώς και ΑΟΖ κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση του Montego Bay του 1982). Η Τουρκία παραβιάζει, συστηματικώς και προκλητικώς, την Κυριαρχία και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της Ελλάδας και πρέπει να υποστεί τις κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε:

1. Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται, ούτε πρόκειται να τεθεί θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, πολλώ μάλλον όταν η Συνθήκη αυτή είναι, κατά την ίδια την φύση της, μη επιδεκτική αναθεώρησης κατά τους ειδικούς περί τούτου κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
2. Δεν έχει καμία αξία ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι δεν ισχύει στο Αιγαίο το Δίκαιο της Θάλασσας επειδή δεν το έχει αναγνωρίσει η Άγκυρα. Το έχουν αναγνωρίσει σχεδόν όλες οι χώρες στον πλανήτη.
3. Για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.
4. Η Άγκυρα οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης όλων, ανεξαιρέτως, των Νησιών της στο Αιγαίο.

https://www.kontranews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»