«Χημικά όπλα του τουρκικού στρατού σκότωσαν πέντε συντρόφους μας»- Κούρδοι

 

«HPG: Πέντε σύντροφοί μας σκοτώθηκαν από χημικά όπλα από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού κατοχής»

Οκτώβριος 9, 2021. Ελλάδα.

«Το Κέντρο Μέσων των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων- HPG (των Κούρδων), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χημική επίθεση που πραγματοποίησε ο θηριώδης τουρκικός στρατός κατοχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το μαρτύριο πέντε συντρόφων μας», γράφει σήμερα η Rojava News.

Οι κουρδικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι η αντάρτες Jamali, Jaafar, Amara, Maher και Dolphin αντιστάθηκαν στη χημική επίθεση που πραγματοποίησε ο εγκληματικός τουρκικός στρατός κατοχής στο Ουαρχαλί (σημ. Περιφέρεια Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ) μέχρι την τελευταία τους  πνοή και μαρτύρησαν στις 5 Οκτωβρίου.

«Από τις απογευματινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου, ο τουρκικός στρατός εισβολής ήθελε να προελάσει αφού βομβάρδισε την περιοχή αντίστασης στο Ουαρχαλί με βαριά όπλα και οι συγκρούσεις ξέσπασαν ως αποτέλεσμα της επέμβασης των δυνάμεων ανταρτών, αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό κατοχής να υποχωρήσει.

»Το κατοχικό κράτος χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο χημικά όπλα εναντίον των περιοχών αντίστασης, αγνοώντας τις  διεθνείς απαγορεύσεις για τις χρήσεις τους. Παρά τις απάνθρωπες επιθέσεις και τις εκκλήσεις για παράδοση, οι μαχητές μας μέσα και γύρω του συνεχίζουν την ιστορική τους αντίσταση».

«Το τουρκικό κράτος, το οποίο δεν κατάφερε να καρπωθεί τα αποτελέσματα, διέπραξε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων», σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Rojnews

https://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!