Νέο ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin πέρασε τις 66.000 δολάρια

 

Το κρυπτονόμισμα κερδίζει 4% σήμερα, ενώ το ράλι από την αρχή του χρόνου έχει δώσει κέρδη άνω του 120%. Το μοντέλο Stock to Flow που στέλνει το Bitcoin στις 100.000 δολάρια και το ντεμπούτο του BITΟ.

o Bitcoin σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στις 66.739 δολάρια μια ημέρα μετά την εισαγωγή σε διαπραγμάτευση του πρώτου ETF σε Bitcoin. 

Το κρυπτονόμισμα κερδίζει 4% σήμερα, ενώ το ράλι από την αρχή του χρόνου έχει δώσει κέρδη άνω του 120%. 

Με την ευκαιρία της νέας ανόδου, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όσους θεωρούν ακόμα το Bitcoin φούσκα ή τουλίπες. Που περιμένουν να «σκάσει», να πάει στο μηδέν, παρόλο που βλέπουν να έχουν αρχίσει να δίνονται επίσημες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές για τη διαπραγμάτευση ETFs σε Bitcoin, συνεχίζουν να το θεωρούν ως νόμισμα των παρανόμων.

Άδικος κόπος. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς σκέφτονται. Η δικαιολογία παλιότερα ήταν η έλλειψη δεδομένων, αξιόπιστων πληροφοριών. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Οι πηγές της γνώσης για όποιον πραγματικά θέλει να ενημερωθεί, είναι άφθονες. Ας μην πάμε μακριά. Αν δεν θέλει κάποιος να ψάχνει στο αχανές Internet ή δεν γνωρίζει αγγλικά, υπάρχει το βιβλίο για το Bitcoin και τα σεμινάρια που διοργανώνει το euro2day.gr.

Είναι αναπόφευκτο

Εάν είσαι κάτοχος Bitcoin σήμερα, είσαι μπροστά από το 98% των επενδυτών παγκοσμίως και μπροστά από το 99% των επαγγελματιών των επενδύσεων: τράπεζες, hedge funds, δισεκατομμυριούχους, αναλυτές, χρηματιστές, οικονομολόγους. Μπροστά από πολιτικούς και κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν κατέχουν αλλά βρίσκονται σε άρνηση. Τόσο νωρίς είμαστε.

Αν μάλιστα κατέχεις πραγματικά Bitcoin στο προσωπικό σου πορτοφόλι και όχι υποκατάστατα όπως τα ETFs ή futures ή μερίδια από funds που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, είσαι ακόμα πιο μπροστά. Τόσο σημαντικό είναι να κατέχεις πραγματικά Bitcoin και όχι απλώς έκθεση σε Bitcoin; Πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε. Σκεφτείτε μόνο πως η διαπραγμάτευση στη Wall Street έκλεισε στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Όσοι κατέχουν ETF δεν μπορούν να το πουλήσουν ή να το αγοράσουν πέρα από τις προκαθορισμένες ώρες της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Όσοι έχουν κανονικά Bitcoin όμως μπορούν να τα διακινήσουν όπου θέλουν, οποιαδήποτε στιγμή θέλουν. Και αυτό δεν είναι παρά μόνο ένα από τα προνόμια που έχουν.

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Όλοι κάποια στιγμή θα επιβιβαστούν στο τρένο των crypto, όπως ακριβώς συνέβη και με το Internet. Ο καθένας όμως θα το αποκτήσει στην τιμή που του αξίζει. Όλα ενσωματώνονται στην τιμή. Συμπεριλαμβανομένης και της μεταμέλειας. Όσοι το έβρισκαν ακριβό στις 3.500 δολάρια (τότε που ξεκινήσαμε τη στήλη Blockchain και Crypto στο euro2day.gr) ή στις 5.000 ή στις 10.000 ή στις 20.000 ή ακόμα και στις 50.000, τώρα το έχουν μετανιώσει.

Το Bitcoin το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Ποτέ δεν είναι αργά. Είναι ταυτόχρονα φτηνό και πολύτιμο. Δεν είναι τα χρήματα του μέλλοντος. Είναι το μέλλον των χρημάτων. Η εξοικείωση μαζί του είναι ταξίδι, όχι προορισμός.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε. Εκτιμήστε τη στιγμή που αποφασίσατε διστακτικά να το αποκτήσετε. Που είχατε νιώσει πως είναι πλέον αργά, ότι χάσατε το τρένο. Τη στιγμή που είχατε ευχηθεί να είχατε προβεί σε αυτό το βήμα νωρίτερα. Κυρίως εσείς που διστάζετε, σκεφτείτε πόσο νωρίς είναι ακόμα. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το ρολόι. Μπορείς όμως να το κουρδίσεις ξανά. Αυτή η φράση δεν ειπώθηκε για το Bitcoin, ωστόσο ταιριάζει απόλυτα.

Οι εκτιμήσεις για το μέλλον

Τι οδήγησε στην άνοδο; Πολλοί θεωρούν πως ευθύνεται η έγκριση του Bitcoin ETF. Όσοι εκτιμούν κάτι τέτοιο, δεν έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη εικόνα. Το Bitcoin δεν ανεβαίνει επειδή εγκρίθηκε το ETF. Το ETF εγκρίθηκε εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του ενδιαφέροντος που υπάρχει για το Bitcoin.

Αυτό που σίγουρα βοήθησε χθες ήταν η αποδοχή που βρήκε το BITO, το νέο Bitcoin ETF της Proshare. Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του, οι επενδυτές αντάλλαξαν μετοχές αξίας 280 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι να κλείσει η συνεδρίαση, μερίδια αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων είχαν αλλάξει χέρια. Το ντεμπούτο του BITΟ βρέθηκε πίσω μόνο από το fund στα δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της BlackRock.

Τι προβλέπεται από εδώ και πέρα; Όπως έχουμε αναφέρει συχνά, είναι δύσκολο να κάνεις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις. Το Bitcoin είναι μια κατηγορία από μόνο του. Μοιάζει αλλά είναι ταυτόχρονα διαφορετικό από τις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αξίες, όπως οι μετοχές, τα εμπορεύματα, τα ομόλογα. Επιπλέον επειδή είναι καινούργιο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα υπολογιστικά μοντέλα. Το μόνο που έχει ξεχωρίσει είναι το Stock to Flow, από τον αναλυτή με το ψευδώνυμο Plan B. Με βάση αυτό το μοντέλο, είμαστε ακόμα στην υπερπωλημένη ζώνη. Θα ξεπεράσει εύκολα τις 100.000 δολάρια μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Αν θα επιβεβαιωθεί, μένει να το δούμε.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν περίπου 18.850.00 Bitcoin σε κυκλοφορία. Το 85% από αυτά δεν έχει μετακινηθεί το τελευταίο 3μηνο. Η έλλειψη προσφοράς σημαίνει πως ακόμα και μια μικρή αύξηση στη ζήτηση μπορεί να οδηγήσει τις τιμές προς τα πάνω απότομα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το Bitcoin που καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό. Το ίδιο συμβαίνει με τον ισολογισμό της ΕΚΤ. Μια τιμή πετρελαίου στα 75-85 δολάρια είναι «αποδεκτή», ο οποίος συνεχίζει να ανεβαίνει ασταμάτητα. Η ΕΚΤ συνεχίζει μια πολιτική διάβρωσης της αγοραστικής δύναμης του ευρώ, διοχετεύοντας ολοένα και μεγαλύτερη ρευστότητα στο σύστημα. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 22,4 δισ. Πλέον βρίσκονται στο αστρονομικό ποσό των 8.336 δισ. ευρώ, κάτι που ισούται με το 77% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Ένας προβληματισμός αναδύεται αυθόρμητα. Πόσο αξιόπιστα είναι τα επιχειρήματα κάποιου που προτιμάει να μας συμβουλεύει να τοποθετήσουμε τις οικονομίες μας σε ένα νόμισμα που συνεχώς αυξάνεται η νομισματική του βάση, παρά σε ένα άλλο με συγκεκριμένη σπανιότητα και αυστηρά προκαθορισμένη προσφορά;


Όλο και λιγότεροι παίρνουν στα σοβαρά τους τραπεζίτες και οικονομολόγους του παλαιού κόσμου. Τους θεωρούν παρωχημένους. Πώς το γνωρίζουμε; Την απάντηση δεν χρειάζεται να τη δώσουμε εμείς. Τη δίνει η αγορά.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια ξανάρχισαν. Διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και τα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματα σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

https://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!