Πέθανε πλήρως εμβολιασμένος ο Κόλιν Πάουελ

 

Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανακοίνωσε, μέσω του Facebook, η οικογένειά του. 

Η οικογένειά του πρόσθεσε ότι «ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος», ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για τη φροντίδα που του πρόσφερε.

Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προτού γίνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κυβέρνηση του Μπους. Ήταν 84 ετών.

Η δημοτικότητά του ανέβηκε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως, υπέστη πλήγμα στη δημοφιλία του, όταν παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία στον ΟΗΕ για να υπερασπιστεί τον Πόλεμο στο Ιράκ.

«Χάσαμε έναν σύζυγο, έναν πατέρα, έναν παππού σπουδαίο και στοργικό και έναν μεγάλο Αμερικανό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πάουελ βρισκόταν σε καθεστώς θεραπείας για πολλαπλό μυέλωμα και ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανοσοκατεσταλμένος. 

https://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!