Διαστημικά ιστιοφόρα «τσέπης» θα ελέγχουν κοσμικά UFO

 

Το 2017 εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στο ηλιακό μας σύστημα ο πιο παράξενος αστεροειδής που γνωρίζουμε. Το σχήμα και η τροχιά του Oumuamua (αγγελιοφόρος στα χαβανέζικα) προκάλεσε πονοκεφάλους στους επιστήμονες αφήνοντας κενό για την ανάπτυξη διαφόρων ειδών θεωρίες με κυριότερη ότι πρόκειται για ένα... καμουφλαρισμένο σκάφος εξωγήινων. Κατά καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους στην διαστημική μας γειτονιά αστεροειδείς και κομήτες οι οποίοι δεν διαθέτουν τα συμβατικά χαρακτηριστικά αυτών των σωμάτων και με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε είναι δύσκολο να τους μελετήσουμε και να απαντήσουμε στα ερωτηματικά που εγείρονται για αυτούς.

Ομάδα ερευνητών στην Βραζιλία υποστηρίζει ότι μια λύση είναι να συνδυάσουμε τις δυνατότητες των νέας γενιάς μικροσκοπικών δορυφόρων cubesats με την υποανάπτυξη τεχνολογία των διαστημικών ιστίων. Πρόκειται για υψηλής τεχνολογίας πανιά που θα τοποθετούνται σε διαστημικά σκάφη και θα τους δίνουν πολύ μεγάλη ώθηση και ταχύτητα είτε με την βοήθεια του ηλιακού ανέμου είτε με ειδικές για την περίσταση δέσμες λέιζερ από την Γη.

Οι ερευνητές με άρθρο τους στην ηλεκτρονική υπηρεσία προδημοσιεύσεων ArXiv υποστηρίζουν ότι ένας δορυφόρος cubesat, που έχει μέγεθος 10x10x10 εκατοστά και βάρος 1,5 κιλό, που θα διαθέτει διαστημικά ιστία θα μπορεί να πάει γρήγορα σε ένα διαστημικό βράχο που κινείται σε κοντινή απόσταση από την Γη και ενδιαφέρει τους επιστήμονες να συλλέξει δείγματα από αυτόν και να πραγματοποιήσει σειρά ερευνών για το μέγεθος, την μάζα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Με αυτόν τρόπο θα μπορούν οι επιστήμονες να διαπιστώσουν από τι αποτελείται και από που προέρχεται. Αυτό με την σειρά του θα αποκαλύπτει νέα άγνωστα στοιχεία για το παρελθόν και το παρόν του ηλιακού μας συστήματος ενώ παράλληλα θα εμποδίζει την ανάπτυξη διαφόρων συνομωσιολογικών θεωριών.

https://www.naftemporiki.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!