HΠΑ: Η Τουρκία εντός των χωρών του καταλόγου στρατολόγησης ανηλίκων – Σε αμηχανία το ΝΑΤΟ

 

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε την Τουρκία στον κατάλογο των χωρών που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών/ανήλικων στρατιωτών για τις επεκτατικές τους πολιτικές. Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα παρείχε «απτή υποστήριξη» στην μαχητική ομάδα του Σουλτάν Μουράτ στη Συρία και σε ένοπλες ομάδες στην Λιβύη οι οποίες χρησιμοποίησαν ανήλικους μαχητές.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε στο Reuters ότι ”Όσον αφορά την Τουρκία ειδικότερα… είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του NATO έχει καταχωρηθεί στη λίστα πράξεων πρόσληψης ανήλικων στρατιωτών για επεκτατικές πολιτικές. Ως σεβαστός περιφερειακός σύμμαχος και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει το ζήτημα στρατολόγησης και χρήσης ανήλικων στρατιωτών”. Να σημειωθεί πως αναφέρθηκαν ακόμα και κατηγορίες από πλευράς ΗΠΑ όχι μόνο για οπλοποίηση ανηλίκων, αλλά και για παράνομη διακίνησή τους στην Μέση Ανατολή μεταξύ φιλοτουρκικών φατριών.

Aναλυτικά η ανακοίνωση


https://infognomonpolitics.gr/2021/07/hpa-i-tourkia-entos-ton-choron-tou-katalogou-stratologisis-anilikon-se-amichania-to-nato/?fbclid=IwAR3c4h387QczqeaK05rsjTCfor1Tmh3fNrOApxWLJvERBOrHS1y1rLQMLFk#.YN8eP683U10.facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»