«Guardian» για την εμπλοκή Πούτιν στην εκλογή Τραμπ το 2016: Ήταν ανισόρροπος και θα “αποδυνάμωνε το οβάλ γραφείο”


Σε αποκαλύψεις-φωτιά για τον ρόλο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 προέβη η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε νίκη Τραμπ, αποσκοπώντας σε κοινωνική αναταραχή, αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών και ισχυροποίηση της θέσης της Μόσχας στη διεθνή σκακιέρα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ απαντούσε ειρωνικά στις κατηγορίες ότι είχε δεχτεί τη βοήθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν για να κερδίσει.

Σήμερα η εφημερίδα Guardian δίνει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που φέρεται να προέρχονται από το Κρεμλίνο και τα οποία επιβεβαιώνουν εκείνους τους ισχυρισμούς. Ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές επειδή όπως αναφέρει πόρισμα των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών πρόκειται για ένα ανισόρροπο άνθρωπο ο οποίος θα προκαλούσε κοινωνική αναταραχή, θα αποδυνάμωνε το οβάλ γραφείο και θα ισχυροποιούσε τη θέση της Μόσχας στη διεθνή σκακιέρα.

Η απόφαση για στήριξη του Τραμπ ελήφθη στο Κρεμλίνο στη συνάντηση που είχε ο Πούτιν με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε να υπάρξουν και παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέχρι σήμερα Τραμπ και Πούτιν το αρνούνται σθεναρά.

Σύμφωνα με την Guardian η απόφαση ελήφθη τον Ιανουάριο του 2016 και η βάση της ήταν ο χαρακτήρας του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος περιγράφεται στην αναφορά ως παρορμητικός, ασταθής και ανισόρροπος άνθρωπος με σύνδρομο κατωτερότητας.

Με πληροφορίες ertnews

https://www.anixneuseis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!