Αντίδραση του πατέρα της ΑΟΖ Θεόδωρου Καρυώτη στο άρθρο μας για την τριμερή της Λευκωσίας

 


Απόσπασμα από την κοινή δήλωση των ηγετών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου μετά την συνάντηση στην Λευκωσία:

«Υπογραμμίσαμε ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα πρέπει να γίνει μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης με καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Καλούμε την Τουρκία να αποδεχθεί την πρόσκληση της Κύπρου για διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη θαλάσσια οριοθέτηση ή να θέσει το θέμα στο διεθνές δικαστήριο

Τελικά, αυτή η τριμερής έχει καταντήσει κοροϊδία.

Δηλαδή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται να θάψει το όνειρο του Τάσσου Παπαδόπουλου για μια Ένωση των θαλασσών μας, μια και η άλλη Ένωση δεν υπάρχει πλέον ούτε στα όνειρα της παράνομης ΕΟΚΑ Β’. Αντί η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι ήρθε η ώρα της οριοθέτησης με την Κύπρο μας λέει ότι η επόμενη οριοθέτηση ΑΟΖ θα είναι με την Αλβανία.

Κύριε πρωθυπουργέ, όπως δείχνει ο επόμενος χάρτης, η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου δείχνει ξεκάθαρα ότι η Αίγυπτος δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

ΧΑΡΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ


Αυτός ο χάρτης δείχνει ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας ακουμπάει στο περιβόητο οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, ακουμπάει στο τριεθνές σημείο που ενώνει τις ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Έτσι διορθώνει και το λάθος της παρέμβασης της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη που δεν επιθυμούσε η οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου και Αιγύπτου να δείχνει την πλήρη επήρεια του συμπλέγματος του Καστελόριζου.

Κύριε Μητσοτάκη,

  • Ζητάτε από την Τουρκία να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο και εσείς αρνείστε να κάνετε οριοθέτηση με την Κύπρο. Δεν υπάρχει πιο παρανοϊκή θέση από αυτή!

Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να μη κατάλαβε τι υπέγραψε;

Θα ήθελα να υπενθυμίσω, για μια ακόμα φορά, τα λόγια του Κώστα Βενιζέλου που εξέφρασε τα αισθήματα των Κυπρίων αδελφών του όταν έγραψε:

«Είναι σαφές πως εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ, αυτό θα σημαίνει πως εγκαταλείπει την Κύπρο. Αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπει το χώρο που ενώνει τα δυο κράτη. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Θα πρόκειται για μια κίνηση αυτοχειρίας για τον ελληνισμό, μια ενέργεια προσαρμογής στις αξιώσεις της κατοχικής δύναμης».

Τώρα πλησιάζει και το μόνιμο θάψιμο της οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου μια και πάμε στην Χάγη για την Αλβανία.

Θεόδωρος Καρυώτης


Ουάσιγκτον   

https://hellasjournal.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!