Σε Πανεπιστήμιο της πΓΔΜ: «Τα Σκόπια είναι η ιστορική πρωτεύουσα των Αλβανών»



Νοέμβριος 22, 2018. 20:38

Στο Πανεπιστήμιο «Μητέρα Τερέζα» των Σκοπίων έγινε παρουσίαση του πολύτομου ιστορικού βιβλίου του Γιουσούφ Μπουτζόβι,  «Kosova»/«Κοσσυφοπέδιο», μια εκδήλωση που κέντρισε το ενδιαφέρον των φοιτητών και των διανοουμένων.


Τον συγγραφέα υποδέχθηκαν ο πρύτανης Αζίζ Πολοζάνι καθώς και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου, που τον συγχάρηκαν για το έργο του υποσχόμενοι ότι αυτό θα βρει τη θέση του και στα Σκόπια.


Ο αντιπρύτανης Ριζβάν Σουλεϊμάνι εκθείασε τον συγγραφέα ως έναν από τους σημαντικούς Αλβανούς ιστορικούς και διανοούμενους που συνέβαλαν στην διαδικασία οικοδόμησης του κράτους του Κοσσυφοπεδίου από τις πρώτες στιγμές, όπως σημειώνεται.


Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του, ο Γιουσούφ Μπουτζόφι έδωσε διάλεξε με θέμα «Η εμφάνιση των Αλβανών ( ι Σκιπτάρεβε -shqiptarëve) στη Μακεδονία από ιστορική σκοπιά- από την αρχαιότητα έως σήμερα».


Σύμφωνα με τον Αλβανό συγγραφέα, η Αρχαία Μακεδονία ως τμήμα του Ιλλυρικού-Δαρδανικού Κόσμου και η σημερινή πΓΔΜ ως πολιτικό κράτος, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αλβανικής ιστορίας.


Μάλιστα, τα Σκόπια ως πόλη, αντιπροσωπεύει την ιστορική πρωτεύουσα των Σκιπτάρεβεshqiptarëve (σημ.που εμείς τους λέμε Αλβανούς).


Επιπρόσθετα ο Αλβανός συγγραφέας, ανακοίνωσε ότι σύντομα εκδίδεται και η ογκώδης εργασία του «Η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή μας», σημειώνει το δημοσίευμα της Ζουρνάλ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!