Στοίχησε 2 ζωές ναυτικών η τουρκική κουτοπονηριά στο Αιγαίο;


Δύο Τούρκοι ναυτικοί  από το πλοίο που ναύαγησε  χθες μεταξύ Χίου και Σάμου τελικά πέθαναν και ο θάνατός τους – από παθολογικά αίτια – ίσως να οφείλεται στην πιθανά άνωθεν και καθοδηγούμενη άρνησή τους να τους παραλάβει ελληνικό ελικόπτερο που έφτασε πρώτο! Αιτία της άρνησης είναι η πάγια επιδίωξη της Αγκυρας να αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα στην έρευνα και διάσωση ναυαγών στην περιοχή του FIR Aθήνας!
Η εκδοχή αυτή προκύπτει ως πολύ πιθανή και από την περιγραφή του ναυάγιου του  τουρκικού πλοίου στο Αιγαίο από τον τουρκικό τύπο! Το  «κλειδί»  είναι στο ότι ναι μεν οι ναυαγοί είχαν μπει σε σωστική βάρκα και εν συνεχεία σε παραπλέον πλοίο όταν έφτασε το ελληνικό ελικόπτερο, αλλά οι δύο πέθαναν μετά, καθώς  έφθασαν καθυστερημένα τα δύο τουρκικά ελικόπτερα και τους πήραν.
Διαβάστε:  H Μilliyet στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Γλύτωσαν από το πλοίο, πέθαναν στον αέρα» και τον υπέρτιτλο «Στα ανοικτά του Τσεσμέ ναυάγησε φορτηγό πλοίο, έχασαν την ζωή τους 2 άτομα του πληρώματος» γράφει ότι το πλοίο «Ντογού Χασλαμάν» ναυάγησε στα ανοικτά του Τσεσμέ. Το πλήρωμα εκκένωσε το πλοίο αλλά ένα άτομο από το πλήρωμα που αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο έπαθε καρδιακή κρίση , ενώ ένα άλλο έχασε τις αισθήσεις του λόγω διαβήτη. Τα δύο άτομα έχασαν την ζωή τους .
Το πλοίο είχε ξεκινήσει προχθές μεταφέροντας φορτίο από την Κωνσταντινούπολη  για το Ισραήλ. Χθες το πρωί ζήτησε βοήθεια στα ανοικτά του Τσεσμέ. Μετά την έκκληση που έγινε μετέβησαν στην περιοχή σκάφη του λιμενικού από το Κουσάντασι . Επίσης σκάφη του ελληνικού λιμενικού και φορτηγά παραπλέοντα πλοία κινητοποιήθηκαν για να σπεύσουν σε βοήθεια. Το πλήρωμα διασώθηκε από το φορτηγό πλοίο Πιριρεις που βρισκόταν κοντά και μεταφέρθηκε σε πλοίο του Αρχηγείου της Ακτοφυλακής. Τα δύο άτομα που αισθάνθηκαν αδιαθεσία μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της ακτοφυλακής σε νοσοκομείο της Σμύρνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στις 16:23 .
Είναι  φανερό ότι αν είχαν μπει στο ελληνικό ελικόπτερο που κατέβασε πολύ νωρίς διασώστη επί του Πίρι Ρεις, ίσως όλα να είχαν πάει καλύτερα…’Ομως το τουρκικό πλήρωμα απέρριψε την προσφορά των Ελλήνων για βοήθεια…  Η Cumhuriyet γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Χαροπάλεψαν στην θάλασσα»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!