Η μοναχή που προσπαθεί να μαζέψει λεφτά για την συντήρηση του μοναστηριού της είναι το πρώτο κορίτσι που φίλησε επί σκηνής ο Elvis


Σε ένα μοναστήρι στην μικρή πόλη Βηθλεέμ του Connecticut των ΗΠΑ, μια καλόγρια της οποίας τα φωτεινά μπλε μάτια μάγεψαν κάποτε τον Elvis Presley στο πρώτο επί οθόνης φιλί του, προσεύχεται για ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα.
Η Dolores Hart, η οποία εγκατέλειψε τον κόσμο του Χόλιγουντ το 1963
για να γίνει μοναχή στην αγροτική αμερικάνικη πόλη της Βηθλεέμ, έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Αλλά αυτή τη φορά δεν έχει σχέση με τον βασιλιά του Rock and Roll, αλλά με τον Βασιλέα των Βασιλέων.
Το πρώην εργοστάσιο χάλκινων πνευστών που έχει γίνει τώρα μοναστήρι και στεγάζει την Μητέρα Dolores και περίπου 40 άλλες μοναχές στο Αββαείο του Regina Laudis, έχει ανάγκη εκατομμύρια δολάρια για ανακαινίσεις και για θέματα προστασίας πυρός και ασφαλείας.
Όπως και η 73χρονη μητέρα Dolores, οι μοναχές του Τάγματος έχουν λάβει όρκο να ζήσουν, να εργαστούν και να πεθάνουν στο μοναστήρι. Το τάγμα ιδρύθηκε το 1947 στη Βηθλεέμ, στους δυτικούς λόφους του Κοννέκτικατ.
Τώρα, οι μοναχές έχουν ξεκινήσει έρανο για τα αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων έργα ανακαίνισης με την ονομασία "Νέοι Ορίζοντες". Δεν έχουν πολλά χρήματα, αλλά έχουν την Μητέρα Dolores, μία πρώην στάρλετ της οποίας η μοναδική ιστορία θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή και να οδηγήσει σε δωρεές από οπαδούς της ταινίας και του Elvis.
Για τη Μητέρα Dolores, το μοναστήρι έχει γίνει το σπίτι της από τότε που το 1963, σε ηλικία 23 ετών, έφυγε από το Χόλιγουντ για να αφιερωθεί στην προσευχή ως δόκιμη μοναχή.
Η Dolores Hart (που γεννήθηκε ως Dolores Hicks στις 20 Οκτωβρίου του 1938 στο Σικάγο) ήταν μια ζωηρή, γρήγορα ανερχόμενη ξανθιά στάρλετ που γοήτευσε Χόλιγουντ στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Φιλήθηκε με τον Presley στην ταινία της Paramount του 1957, με τον τίτλο "Loving You". Η μητέρα Dolores αισθάνεται αμηχανία όταν μέχρι σήμερα την ρωτάνε αν ο βασιλιάς της ροκ ήταν καλός στα φιλιά.
«Δεν ξέρω γιατί με ρωτάνε. Είναι εκεί στην οθόνη για να δουν» είπε την Πέμπτη.
Με τον Elvis έπαιξε ξανά στην ταινία του 1958 ‘King Creole’ (το δεύτερο βίντεο).
Η Hart έπαιξε σε 10 ταινίες μαζί με αστέρια όπως ο Montgomery Clift, η Myrna Loy, η Connie Francis και ο Anthony Quinn.
Είπε ότι ήταν αρραβωνιασμένη πριν από την ένταξή της στην υπηρεσία του Θεού και την έξοδό της από τον ηθοποιία. Χάλασε τον αρραβώνα της, αν και ο μνηστήρας της παρέμεινε στενός φίλος και ήταν συχνός επισκέπτης και υποστηρικτής της μονής μέχρι το πρόσφατο θάνατό του.
Οι μοναχές έλαβαν επίσης την υποστήριξη και την βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια από μία παλιά φίλη της Μητέρας Dolores και συνάδελφό της ηθοποιό, την Patricia Neal, η οποία ετάφη στη μονή μετά το θάνατό της τον Αύγουστο του 2010.
Η Μητέρα Dolores είναι ακόμη μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, και λαμβάνει αντίγραφα ταινιών για να παρακολουθήσει στο μικρό δωμάτιο της - ή κελί, όπως είναι γνωστό – για να βοηθήσει στην επιλογή των ετήσιων νικητών των βραβείων Όσκαρ.
Οι δικές της ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερα δημοφιλούς “Where the Boys Are”, («Πού είναι τα αγόρια»), έγιναν πριν την εποχή που τα αστέρια Χόλυγουντ μπορούσαν να διαπραγματευτούν για τα δικαιώματά των ταινιών τους, όπως είπε, έτσι ώστε δεν αποτελούν πηγή εσόδων για τα έργα στο αβαείο.
redskywarning.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!