Εκλογές 11 ή 18 Μαρτίου


Μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο το βράδυ της Παρασκευής, πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε «λευκή επιταγή» για το θέμα των πρόωρων εκλογών, παραπέμποντάς τις στις καλένδες του Απριλίου. Ή και ακόμη πιο αργά.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έμεινε σταθερός στην άποψή του ότι οι εκλογές αποτελούν βαλβίδα ασφαλείας για την κοινωνία, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν έκρηξη των πολιτών, λόγω της σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλλει και η κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθώντας την πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Συναισθανόμενος ωστόσο την κρισιμότητα των στιγμών, και τη δύσκολη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, όσο και για το PSI, ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται μια μικρή παράταση στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Όχι όμως σε σημείο που να ξεπεράσει τον Μάρτιο, με προσδοκώμενη ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης την 11η ή 18η Μαρτίου.
Αυτό υποστηρίζει ο «Ελεύθερος Τύπος», που προσθέτει ότι πάγια θέση του Αντώνη Σαμαρά παραμένει η εκτίμηση πως τα κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας δεν αποδίδουν, και μόνη λύση για τη διάσωση της χώρας αποτελούν οι εκλογές, και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις                              statesmen

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!