Μήνυμα Σαμαρά στην κοινωνία και την Τρόικα




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός -και, μάλιστα, πρώην υπουργός των Οικονομικών- είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, “όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο”.

Εγώ τι παραπάνω να πω; Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα;
Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν.
Μέσα τι θα γίνει;
Εδώ, στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα.
Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.
Και, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος».
Χθες, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών (που προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ), Πέερ Στάινμπρουκ , δήλωσε ότι κατ’ αναλογία με την Γερμανία τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ύψους 330 δισ. ευρώ και πρόσθεσε: “Γιαυτό θα ήμουν ευγνώμων αν επεδείκνυαν εδώ λίγο περισσότερο σεβασμό για τις προσπάθειες που καταβάλλονται εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν εκεί έξω αν μια Γερμανική κυβέρνηση παρουσίαζε στον λαό ένα πρόγραμμα λιτότητας 330 δισ. ευρώ ως πικρό χάπι. Αυτή θα ήταν η αναλογία με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα...”
Η επαναδιαπραγμάτευση είναι δυνατή, η κατάσταση αλλάζει
Η σημερινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ αποτελεί εκτός των άλλων και απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις τελευταίες ημέρες τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που θα έχει η κυβέρνηση της ΝΔ. Επειδή δεν είναι μόνο ο Στάινμπρουκ (ο δημοφιλέστερος σήμερα πολιτικός στην Γερμανία) που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του προγράμματος προσαρμογής. Από όλες τις πλευρές του Ατλαντικού ακούγονται τον τελευταίο καιρό φωνές καταδίκης του Μνημονίου και εκκλήσεις για την άμεση εφαρμογή μέτρων ανάπτυξης και φορολογικής ελάφρυνσης.
Από την στιγμή λοιπόν που “έξω αρχίζουν και καταλαβαίνουν” και λένε αυτά που Σαμαράς λέει εδώ και δύο χρόνια, αυξάνονται οι δυνατότητες επιτυχίας της επαναδιαπραγμάτευσης που προτείνει η ΝΔ.
Στην Ελλάδα όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου “δεν καταλαβαίνει τίποτα“. Και επιμένει στην εφαρμογή μέτρων που επιβαρύνουν συνεχώς την κατάσταση της κοινωνίας. Γι αυτό και πρέπει να απαλλαγούμε σύντομα από αυτήν.
“Εγώ είμαι δίπλα στον κόσμο”
Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποιεί επίσης για την αυξανόμενη κοινωνική αγανάκτηση από τα αλλεπάλληλα μέτρα και επιβεβαιώνει ότι καταλαβαίνει την δυσφορία του κόσμου και είναι δίπλα του. ΠΗΓΗ:Antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!