Άψυχοι, άτολμοι και άνευροι σύρθηκαν στο ΝΑΙ οι 154 του ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη Έλσα Παπαδημητρίου



1pasok
Δεν έγινε η έκπληξη! Δεν υπήρξαν οι διαρροές που φοβόταν η Κυβέρνηση- έτσι υποστήριζε - ώστε να γίνει "το ατύχημα" και να πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Η Βουλή με 155 θετικές ψήφους και 143 κατά , πέρασε την τροπολογία για την επιβολή του "ειδικού τέλους στα ακίνητα".
Έξω από το Κοινοβούλιο, είχαν συγκεντρωθεί περίπου χίλιοι αγανακτισμένοι. Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιχείρησε επεισόδια, αλλά διαλύθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που περιφρουρούσαν το κτήριο.
Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισε την τροπολογία και η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου...

Με 154 ΝΑΙ έναντι 143 ΟΧΙ , πέρασε και η τροπολογία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Υπενθυμίζεται, πως την ονομαστική ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων, ζήτησαν το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο ΛΑΟΣ.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν προβληματισμένοι για τη στάση που θα κρατούσαν. Φαίνεται ότι παρά τις πιέσεις που δέχονταν από τους ψηφοφόρους τους- έτσι δήλωναν τουλάχιστον- οι επαφές με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου τους...καθησύχασαν.
Ανάμεσα στους "προβληματισμένους" και ο βουλευτής-ηθοποιός κ. Γιάννης Βούρος, ο ποίος παρά τα φώτα της δημοσιότητας που συγκέντρωσε, τελικώς ψήφισε υπέρ του ποθούμενου, για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Την υψηλή αίσθηση καθήκοντος των μελών της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκθείαζε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα».
Ανάλογα κολακευτικά λόγια για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε εκφράσει και ο Υπουργός Οικονομίας- αρχιτέκτονας του "τέλους" στα ακίνητα- που συνεπάγεται "μικρό" ενοίκιο για κάθε ιδιοκτήτη, στο ίδιο του το σπίτι!
Γεννάται πάντως η απορία, πως ανέχονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το διαχωρισμό που πυκνά ακούγεται τον τελευταίο διάστημα, από τους Υπουργούς, να αναφέρονται σε αυτούς, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Λαού, ωσάν να είναι ένα ξένο σώμα.
Ο Υπουργός Οικονομίας κ. Βενιζέλος στην ομιλία του, πριν από την ψηφοφορία , ήταν κατηγορηματικός ότι η είσπραξη του τέλους θα γίνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Επανέλαβε ότι θα εξαιρεθούν του τέλους τα ξενοδοχεία, ενώ πρότεινε ανάλογη ρύθμιση για τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.
Παραλειπόμενο της βραδιάς έξω από το Κοινοβούλιο, στη Βασιλίσσης Σοφίας, η συγκέντρωση των Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους!
Σημείωση Newstrap:
-Ε... ρε Watt πως μας έκαψες με το... μέτρο που πήγες και ανακάλυψες!
-Και μια ανακεφαλαίωση για να μη γίνουμε αμνήμονες: Ο κ. Σαχινίδης είπε, ότι είναι δίκαιη η αγανάκτηση για το...άδικο των μέτρων και ότι στην ανάγκη, μπορεί να ανεχθεί και το γιαούρτωμα και τα αυγά!Ωραία... αφού παθαίνουν "ανοσία" στον αυγοπόλεμο , μήπως να τους χορτάσουμε λίγο "μαύρο" την κατάλληλη ώρα;
-Περί συμπόνοιας για το άδικο... του άδικου μέτρου, που θα πληρώσουν -όπως πάντα- οι αδικούμενοι πολίτες, μίλησε και ο κύριος Βενιζέλος! Να το θυμόμαστε και αυτό!   http:Newstrap.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!