«Σκέπασε» και το Αιγαίο η ΤΗΚ – 21 οι παραβιάσεις σήμερα

Image
Μια "άλλη" τουρκική Αεροπορία φαίνεται πως "ξύπνησε" σήμερα ύστερα από μια περίοδο -σχετικής πάντα- ηρεμίας στο Αιγαίο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες χωρίς να λείπουν βέβαια οι καθημερινές παραβιάσεις και παραβάσεις.

Έτσι και μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι βλέπει επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, τουλάχιστον 12 τουρκικά μαχητικά και δύο CN-235, ένα εκ των οποίων ήταν ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών CN-235 M-100 SIGINT/ELINT πραγματοποίησαν καθολική εμφάνιση από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του Αιγαίου, (βόρειο, κεντρικό και νότιο) προχωρώντας ούτε λίγο πολύ σε 21 παραβιάσεις του Εθνικού Εανέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 5 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.
Από τα 12 τουρκικά μαχητικά τα 4 έφεραν οπλισμό. Εμπλοκές δεν σημειώθηκαν και η ΠΑ απογείωσε μαχητικά από την 115ΠΜ (Σούδα), 135ΣΜ (Σκύρος) και 133 ΣΜ (Καστέλι) για την αναχαίτισή τους.
Η εμφάνιση αυτή της τουρκικής Αεροπορίας σίγουρα δεν είναι τυχαία, ούτε μπορεί να ερμηνευθεί από λογικόφανείς εξηγήσεις του τύπου «έχουν ασκήσεις».
Στοχεύει αναμφίβολα στην πίεση της ελληνικής πλευράς έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υπεράσπισης της Κύπρου όταν η Τουρκία αποφασίσει να προχωρήσει σε ενέργειες κλιμάκωσης στην Ν.Α. Μεσόγειο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!