ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

συνάντηση χωρίς λόγο…

Rate This
Quantcast

Ο αναπληρωτής υπεξ, Δ. Δρούτσας δήλωσε στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και πΓΔΜ: “Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτές οι συναντήσεις μόνο οφέλη μπορεί να φέρουν. Οποτε βρισκόμαστε στον ιδιο χωρο εμείς θα επιδιώκουμε συναντήσεις. Ο κ. Γκρούεφσκι ανταποκρίθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε χρόνος όμως,για μεγάλη συζήτηση λογω της Συνόδου. Από την πλευρά μας, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη βούληση της Ελλάδας για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, και πως η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας είναι καθαρή, δηλαδή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. τόνισε επίσης, την πλήρη προσήλωση μας, στη διαδικασία του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύση. Τέλος, ότι θέλουμε βελτίωση των διμερών σχέσεων και το μήνυμα αυτό πρέπει να περάσει στην κοινή γνώμη. Από τη στιγμή που θα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας και ξεκινήσουν ενταξιακές των Σκοπίων με την ΕΕ, η γειτονική χώρα θα έχει την Ελλάδα δίπλα της στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ένταξη“.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά δελτία των Σκοπίων τόνισε: “Το μήνυμα της Ελλάδας προς τους πολίτες της χώρας σας είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη και πρόθυμη για μια λύση. Η έκκλησή μου είναι να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με εποικοδομητικό πνεύμα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και να βρούμε μαι λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Και μόλις βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος, τότε μπορούμε αμέσως να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήθελα ακόμα μια φορά να επαναλάβω, όπως έχω πει και στο παρελθόν – και είναι κάτι το οποίο πιστεύω ακράδαντα – και είναι ένα ειλικρινές μήνυμα, ότι κατά τη διαπραγματευτική διαδικασία για ένταξη στην Ε.Ε, μόλις η χώρα σας μπορέσει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, θα βρείτε στην Ελλάδα τον πιο πολύτιμο, τον πιο σημαντικό και ειλικρινή φίλο και υποστηρικτή. Σας ευχαριστώ πολύ”.

Η δήλωση των Σκοπίων

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεσβκι, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Παπανδρέου, σήμερα στις Βρυξέλλες, αναφέρεται: «Με κοινή πρωτοβουλία των πρωθυπουργών της μακεδονικής και της ελληνικής κυβέρνησης, ο Νίκολα Γκρούεβσκι και ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησαν το πρωί συνάντηση στο χώρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση, οι δύο Πρωθυπουργοί αντήλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με ζητήματα κοινού και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση των χωρών της περιοχής, καθώς και για περισσότερα ζητήματα διμερούς χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του ονόματος, για το οποίο, οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την απαρέγκλιτη υποστήριξή τους στη διαδικασία της οποίας ηγείται ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση εκφράστηκε επίσης βούληση και ετοιμότητα για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, η οποία δεν θα είναι επιβλαβής για καμία από τις δύο πλευρές». http:Nationalpride

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!