ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


1 Votes
Quantcast

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Ματαίωσε τα σχέδιά της για αποστολή βοήθειας στη Γάζα η Ερυθρά Ημισέληνος του Ιράν, διότι, όπως ισχυρίζεται, η διοίκηση της διώρυγας του Σουέζ αρνήθηκε τη διέλευση ιρανικού πλοίου που θα μετέφερε τη βοήθεια. Τις αιτιάσεις της ανθρωπιστικής οργάνωσης απέρριψε Αιγύπτιος αξιωματούχος. Το πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου με την ανθρωπιστική βοήθεια επρόκειτο να αποπλεύσει από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς.

«Δεν ζητήθηκε άδεια».

Η αποστολή του εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών της ιρανικής κυβέρνησης να στηρίξει όσους επιχειρούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ. «Μετά τους περαιτέρω περιορισμούς που επέβαλε το κατοχικό καθεστώς και την απαγόρευση άδειας στο πλοίο να διέλθει από τη διώρυγα του Σουέζ, η αναχώρηση του πλοίου της Ερυθράς Ημισελήνου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αναβάλλεται», τονίζει η οργάνωση σε σχετική ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ότι δεν έλαβε ποτέ αίτημα για άδεια από ιρανικά πλοία τα οποία ζητούν να διασχίσουν τη διώρυγα με προορισμό τη Γάζα και πρόσθεσε ότι η Αρχή της διοίκησης της διώρυγας αρνείται ότι επιβάλλει περαιτέρω περιορισμούς σε ιρανικά πλοία. Η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος αναζητεί άλλους τρόπους αποστολής βοήθειας προς τη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν πως εξοπλίζει την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει έντονη ανησυχία για το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου της Τεχεράνης, το οποίο υποτίθεται ότι έχει στόχο την κατασκευή ιρανικής πυρηνικής βόμβας. Η Τεχεράνη απορρίπτει αμφότερες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι προσφέρει μόνον ηθική στήριξη στη Χαμάς και ότι οι στόχοι του πυρηνικού της προγράμματος είναι ειρηνικοί. Σημειώνεται ότι το Ιράν κατηγόρησε χθες τη CIA ότι διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του διότι γνωρίζει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν έχει στόχο την κατασκευή βόμβας.

Στις 31 Μαΐου άνδρες των ισραηλινών δυνάμεων επετέθησαν σε στολίσκο πλοίων που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, με συνέπεια να σκοτωθούν εννέα ακτιβιστές.

ΠΗΓΗ"Greek National Pride" blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!