Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΊ΄ΚΑΣ ΑΠΟΚΛΚΕΙΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Rate This
Quantcast

Ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θέλουν σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον. Και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το αποτρέψουν.

«Όχι, γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ», απάντησε κοφτά και κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Klaus Masuch, ο οποίος συμμετείχε στο κλιμάκιο της τρόικας, όταν τον ρωτήσαμε αν εκτιμά ότι η Ελλάδα μετά την έξοδο από τον μηχανισμό στήριξης θα πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Στο ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν ότι η «πτώχευση» της Ελλάδας θα αποτελούσε και δική τους αποτυχία προκαλώντας παράλληλα συστημικό κίνδυνο στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε η ΕΚΤ με συνεχείς παρεμβάσεις της στη δευτερογενή αγορά ομολόγων έχει «μαζέψει» ελληνικά ομόλογα ύψους 30 ή κατ΄ άλλες πηγές 35 δισ. ευρώ.

Αποφασισμένοι

Μάλιστα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας στις επαφές τους ξεκαθάριζαν ότι το Μνημόνιο είναι και δικό τους «δημιούργημα» και γι΄ αυτό είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει στην πράξη. Αυτό που επιχειρείται πλέον είναι να περάσει το μήνυμα ότι το οικονομικό επιτελείο θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του Μνημονίου -επί του παρόντος εκτελείται χωρίς παρεκκλίσεις- και να πείσει τις αγορές, αλλάζοντας το πρίσμα υπό το οποίο αυτές βλέπουν και? τιμωρούν τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα.πηγη

"Greek National Pride" blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!