Επί ΕΣΣΔ προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με UFO


 
Οι «άγνωστοι φάκελοι» της σοβιετικής εποχής αποκαλύπτουν ότι η ύπαρξη UFO αντιμετωπίζονταν με μεγάλη σοβαρότητα. Η KGB και το υπουργείο Άμυνας είχαν ειδικές μονάδες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών, και οι εμπειρογνώμονες εκπαιδεύονταν σε μεθόδους «επικοινωνιακής πρόσκλησης» εξωγήϊνων.

Πρόσφατα, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του ζητήθηκε να απαντήσει σε μια απρόσμενη ερώτηση. Η τηλεπαρουσιάστρια του σταθμού «REN-TV», ρώτησε τον πρώην πρόεδρο της χώρας αν ήταν αλήθεια ότι μαζί με το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών, διαβιβάζεται στον αρχηγό του κράτους και ο απόρρητος φάκελος «Χ» που αφορά στα ΑΤΙΑ (UFO).

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι αυτό αληθεύει. Και ότι, εκτός από τον φάκελο, παρουσιάζεται στον πρόεδρο της χώρας η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον έλεγχο των aliens στο έδαφος της Ρωσίας. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου, πόσοι εξωγήϊνοι ζουν ανάμεσά μας, ο Μεντβέντεφ, εννοείται ότι αρνήθηκε να απαντήσει. Ωστόσο, πρότεινε σε όσους ενδιαφέρονται, να δουν την ταινία «Men in Black».

Φυσικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των «επισκεπτών» με χιούμορ. Από την άλλη μεριά όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και στη σύγχρονη Ρωσία, το θέμα των UFO και άλλων ανεξήγητων φαινομένων, παραμένει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με την ένδειξη: «Άκρως απόρρητο». Και κανένας από τους αρμόδιους αξιωματούχους δεν μίλησε γι’ αυτά ποτέ, τουλάχιστον δημοσίως.

Ο Φέλιξ Ζίγκελ  

Οι επιστήμονες - εμπειρογνώμονες όμως, δεν κατέχουν ανώτερες κρατικές θέσεις και έτσι είναι πιο «ανοικτοί». Πρόσφατα, πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί επί ΕΣΣΔ, αποφάσισαν να σηκώσουν τον πέπλο μυστικότητας πάνω από τα μυστήρια των UFO. Αυτό συνέβη φέτος, στο τέλος Μαρτίου, στο συνέδριο «Αναγνώσεις Ziegel», προς τιμήν του σοβιετικού αστρονόμου και μαθηματικού Φέλιξ Ζίγκελ (Felix Ziegel) που θεωρείται ο ιδρυτής της ρωσικής «ουφολογίας». Η εκδήλωση αυτή, πραγματοποιείται στη Μόσχα δύο φορές το χρόνο για πάνω από 20 χρόνια και είναι αφιερωμένη στη μελέτη των ανωμάλων φαινομένων.

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, στην ΕΣΣΔ, οι πληροφορίες σχετικά με τα ΑΤΙΑ αντιμετωπίζονταν σαν μη επιστημονική φαντασία. Ενα θέμα ανάξιο της προσοχής των σοβαρών ερευνητών. Μόνο μερικοί λάτρεις των ακραίων φαινομένων, όπως ο Φέλιξ Ζίγκελ, κατάλαβαν ότι τα γεγονότα αυτά απαιτούν σοβαρή μελέτη. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο Ζίγκελ έδωσε πολλές δημόσιες διαλέξεις πάνω στο θέμα των UFO. Έτσι, σύντομα μαζεύτηκαν αρκετοί εθελοντές – μελετητές των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων.

Το σημείο καμπής αναφορικά με την επίσημη συμπεριφορά στα θέματα των UFO, ήταν το 1978. Τότε, στην πόλη Πετροζαβόντσκ, εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες άνθρωποι για κάμποσες ώρες έβλεπαν στον ουρανό ένα παράξενο λαμπερό αντικείμενο. Οι δημοτικές υπηρεσίες κατακλυστήκαν από επιστολές και τηλεφωνήματα φοβισμένων πολιτών. Ακόμη και από τις γειτονικές χώρες, η σοβιετική ηγεσία πήρε αιτήματα που ζητούσαν εξηγήσεις για τις μυστηριώδεις ασκήσεις που διεξήγαν οι σοβιετικοί…

 Αλλά η τελευταία «σταγόνα» στον αχαρτογράφητο ωκεανό, ήταν μια επιστολή προς την κυβέρνηση από τον Ακαδημαϊκό Αλεξαντρόφ, τον «πατέρα» των σοβιετικών πυρηνικών σταθμών. Ο επιστήμονας έγραψε ότι είναι λάθος να συνεχίσουν να αγνοούν αυτά τα θέματα. Είναι απαραίτητο τόνισε, να δημιουργηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα για τη μελέτη παρόμοιων φαινομένων. Την ιστορία αυτή, διηγήθηκε ο ταξίαρχος Βασίλι Γιερεμένκο, που την εποχή εκείνη ήταν ο υπεύθυνος χειριστής από την KGB για την Πολεμική Αεροπορία και την αεροναυπηγική βιομηχανία. Ήταν η δική του μονάδα που ανέλαβε να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις των UFO.

Όπως είπε στην ΡΒΤH, τα στοιχεία σχετικά με όλα τα είδη των ανώμαλων φαινομένων άρχισαν να συσσωρεύονται μαζικά. Οι πυραυλικές μονάδες πήραν και αυτές τις δικές τους οδηγίες για το πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση που εντόπιζαν ένα ΑΤΙΑ. Η κύρια εντολή που τους εδόθη, ήταν να φροντίσουν ώστε να μην προκαλέσουν επίθεση.

Επικοινωνία «τρίτου τύπου»

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, στο στρατιωτικό πολύγωνο δοκιμών, στην περιοχή Άστραχαν, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ένα πείραμα «επικοινωνίας» με … εξωγήϊνα όντα. Η εμπειρία των στρατιωτικών καταδείκνυε ότι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνότερα σε περιοχές «ειδικής έντασης», όπως είναι τα πεδία δοκιμών οπλικών συστημάτων ή σε περιοχές που συγκεντρώνονται στρατιωτικοί σχηματισμοί και συσσωρεύεται τεχνολογικός εξοπλισμός.

«Μπορούμε να πούμε, ότι κατά τη διάρκεια του πειράματος μάθαμε πώς να καλούμε τα ΑΤΙΑ. Για τον λόγο αυτό, αυξήσαμε δραματικά τον αριθμό των στρατιωτικών πτήσεων και τις στρατιωτικές ασκήσεις των μηχανοκίνητων μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, εμφανίστηκαν στην περιοχή ΑΤΙΑ. Ήμασταν σίγουροι σχεδόν 100%», εξήγησε ο Βασίλι Γιερεμένκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα ήταν ως επί το πλείστον φωτεινές μπάλες. Τελικά, όλοι οι μετέχοντες στο πείραμα, εξοικειωθήκαμε τόσο πολύ με αυτά τα φαινόμενα, που τα θεωρήσαμε σαν δεδομένα. Και μερικοί από τους «τεχνίτες» χειρισμού του εξοπλισμού, προσπαθήσαμε να έλθουμε σε πραγματική επαφή μαζί τους. «Συνέβη ως εξής: Στο έδαφος, ορισμένοι από το προσωπικό άρχισαν να κάνουν σήματα με τα χέρια, κουνούσαν τα χέρια τους δύο φορές προς τα δεξιά, δύο φορές αριστερά. Η σφαίρα στον ουρανό αντέδρασε σε αυτό ως εξής: Άρχισε επίσης να κινείται δύο φορές προς τα δεξιά, δύο φορές προς τα αριστερά. Πώς να το εξηγήσουμε αυτό, δεν ξέρουμε», ομολόγησε ο ταξίαρχος.

Οι εκδοχές

Στο τέλος, οι στρατιωτικοί, μαζί με επιστήμονες που επίσης συμμετείχαν στο πείραμα, κατέληξαν σε τρία βασικά συμπεράσματα. Πρώτον, μπορεί να είναι φυσικά φαινόμενα που δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί από τη σύγχρονη επιστήμη. Δεύτερον, μπορεί να είναι ένα κατασκοπευτικό ιπτάμενο μηχάνημα, είτε των ΗΠΑ ή από την Ιαπωνία. Τέλος, η τρίτη εκδοχή:  Μια αληθινή ανταπόκριση στα ανθρώπινα σήματα από έναν εξωγήϊνο πολιτισμό.

Σήμερα, τα θέματα των UFO παρουσιάζονται σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις σελίδες του «κίτρινου» Τύπου. Και αυτός, κατά το Γιερεμένκο, είναι ο λόγος που αρκετοί σοβαροί επιστήμονες συνεχίζουν να παραμένουν σιωπηλοί. Σε ιδιωτικές συνομιλίες με πιλότους και αστροναύτες, ο ίδιος έχει επανειλημμένα ακούσει ιστορίες για εξωπραγματικές περιπτώσεις. Όμως, οι πιλότοι, με τίποτα δεν θέλουν να μιλήσουν ανοικτά για την εμπειρία που βίωσαν, είτε πρόκειται για επαφή πρώτου ή ακόμα και δευτέρου τύπου (σ.σ. οπτική επαφή με το ιπτάμενο αντικείμενο από κοντά). Ο εμπειρογνώμονας  πιστεύει, ότι σε κάθε περίπτωση το θέμα των ΑΤΙΑ θα πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά, επειδή είναι ένα θέμα ασφαλείας.
Russia Today
 
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!