Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ; O χάρτης της "Νέας Τουρκίας" προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο με την Βουλγαρία

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν όταν δύο εβδομάδες μετά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας που συνεδρίασε στην Κωνσταντινούπολη, η εφημερίδα Μιλλιέτ, δημοσίευσε απόρρητο χάρτη που τέθηκε υπ'όψιν των μελών του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας με την μισή Ελλάδα κατεχόμενη, αλλά η Βουλγαρία φαίνεται ότι φοβάται πολύ ολιγότερο την Τουρκία και αντέδρασε εντονότατα.

Και μάλιστα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, ούτε καν ο εκλεγμένος, προχώρησε σε μία τοποθέτηση από αυτές που φαίνεται είναι απαγορευμένες στην ελληνική κυβέρνηση: Έτσι ο Μαρίν Ράικοφ μιλώντας για τον συγκεκριμένο χάρτη της "Νέας Τουρκίας", είπε συγκεκριμένα:
«Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Μιλλιέτ απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδαλώδης που δεν αξίζει κάποιο παραπάνω σχόλιο παρά μόνο περιφρόνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράικοφ και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».
«Μια χώρα δεν πρέπει να αντιδρά στα όσα γράφει κάποια εφημερίδα, αλλά φαίνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα και ο εν λόγω χάρτης είναι προϊόν πολύ βαθύτερων διεργασιών» κατέληξε ο Μ.Ράικοφ.
Ο χάρτης της "Νέας Τουρκίας" δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου στην τουρκική εφημερίδα και υποτίθεται ότι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και περιλαμβάνει ως μέρος της τουρκικής επικράτειας τη νοτιοανατολική Βουλγαρία, την ελληνική δυτική Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και το ήμιση της Κεντρικής Μακεδονίας με την Χαλκιδική, μέχρι τις παρυφές της Θεσσαλονίκης.
Επίσης παρουσιάζονται ως τουρκικά, ολόκληρα τα νησιά του Α.Αιγαίου και - βέβαια - ολόκληρη η Κύπρος...
"Αυτή θα είναι η Νέα Τουρκία το 2050 όπως σχεδιάζεται από το Συμβούλιο Ασφάλειας", ήταν ο τίτλος του κειμένου της τουρκικής εφημερίδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!