Διαμαρτυρία ψευδο-μακεδόνων από Βουλγαρία κι Ελλάδα

«Εκφράζουμε τη βαθιά δυσαρέσκειά μας, για το μεγάλο αριθμό τροπολογιών που προτείνονται από τους Έλληνες και του Βουλγάρους ευρωβουλευτές, σχετικά με την έκθεση προόδου της FYROM- χώρα της ΕΕ που ούτε καν ονομάζεται με το επίσημο όνομά της το οποίο είναι δημοκρατικά κατοχυρωμένο».
Με αυτά τα λόγια οι Νοτιοσλάβοι ακτιβιστές από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, το κόμμα «Ουράνιο Τόξο» ή Βινοζίτο που έχει έδρα τη Φλώρινα και το OMO ‘Ilinden’ Πιρίν, από το Μπλαγκόεβγκραντ, με αγανάκτηση, αλλά και με μια υπενθύμιση των ιστορικών γεγονότων, αρχίσουν τη γραπτή έκκλησή τους προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα «Ντνέβνικ».

«Απογοητευμένοι, από ό, τι λένε, από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την άρνηση της ‘μακεδονικής εθνικής’ μειονότητας, από τον καταστρεπτικό εθνικισμό, στην επιστολή τους υπενθυμίζουν ότι οι χώρες αυτές, είναι ένοχες για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας», σημειώνεται.

«Σύμφωνα με τις προτάσεις τους για τη Νοτιοσλαβία, εργάζονται για ‘σχέσεις καλής γειτονίας’ και ασκούν καταστροφικό εθνικισμό- που αυτοί επιβάλλουν- και η Ελλάδα και η Βουλγαρία, αρνούνται την αμοιβαιότητας στη γειτνίαση», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι Νοτιοσλάβοι καταδικάζουν σθεναρά τις αναφορές που διαδίδονται στα μέσα ενημέρωσης, όπως είναι τα λόγια μίσους και τις κατηγορίες, ότι η χώρα κλέβει την ιστορία κάποιου άλλου, καλώντας το ισχυρισμό αυτόν εντελώς παράλογο.
Σύμφωνα με αυτούς, η ιστοριογραφία των γειτονικών χωρών, όσον αφορά τη Νοτιοσλαβία (που θέλει να θεωρηθεί ως προέκτασης της αρχαίας Μακεδονίας), διδάσκει στην πραγματικότητα το μίσος, επισημαίνεται στην κοινή επιστολή του «Ουράνιου Τόξου» και του «Ίλιντεν».
«Οι σχέσεις καλής γειτονίας, θα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ίση μεταχείριση, όπως προβλέπεται στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και όχι με κατάχρηση της εξουσίας, και την εθνικιστική επιβολή τους προς ένα μικρό και φτωχό γειτονικό κράτος», σημειώνουν οι Νοτιοσλάβοι ακτιβιστές από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
ΠΗΓΗ: «http://www.echedoros-a.gr/»,http://www.defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!