Επιστροφή στη φύση: Οι πιο εντυπωσιακές υπαίθριες βιβλιοθήκες του κόσμου



Ωραίο το διάβασμα στο μετρό, το γραφείο ή το κρεβάτι σου, αλλά σίγουρα παίρνει ακόμη καλύτερη τροπή όταν γίνεται στη φύση. Με τη θερμοκρασία να αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα, βρήκαμε την αφορμή να ρίξουμε μια ματιά στις ωραιότερες υπαίθριες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία του κόσμου.



Βέλγιο
 
Η υπαίθρια δημόσια βιβλιοθήκη, δημιουργία του Ιταλού καλλιτέχνη Μάσιμο Μπαρτολίνι, έχει εγκατασταθεί στη μέση ενός αμπελώνα, με αφορμή ένα Βέλγικο Φεστιβάλ Τέχνης στην Γάνδη. Οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν μέσα από τη μεγάλη ποικιλία βιβλίων,  δωρίζοντας ένα συμβολικό ποσό υπέρ της εκδήλωσης. Εκεί ισχύει και 'το τερπνόν μετά του ωφελίμου' μιας και όπως και τα το δεις, μια όρεξη για πικ-νικ σου ανοίγει με τέτοιο τοπίο.


 
Σίδνεϊ
 
Για να γιορτάσει τα 30α γενέθλια των επίπλων της, η ΙΚΕΑ παρέταξε (το 2010) 30 κόκκινες Billy Bookcases στην δημοφιλή Bondi Beach, δημιουργώντας ουσιαστικά την μεγαλύτερη υπαίθρια βιβλιοθήκη του κόσμου.

Ολλανδία
 
Πάρκαρε το ποδήλατό σου δίπλα από το υπαίθριο βιβλιοπωλείο στο Λάιντεν, στο Άμστερνταμ και κράτα την καλύτερη παρέα στα χέρια σου.
Γερμανία

  Μια μικροσκοπική εξωτερική βιβλιοθήκη σε ένα πάρκο στο Überlingen της Γερμανίας, δίπλα σε ένα μοναχικό παγκάκι. Έχει την ομορφιά της.
Ουαλία
Στην μικρή αλλά όμορφη πόλη Hay-on-Wye στην Ουαλία, που φημίζεται για τις πάνω από 30 δανειστικές βιβλιοθήκες της αλλά και το περίφημο Hay Festival της Λογοτεχνίας και των Τεχνών ξεχωρίζει η λεγόμενη Honesty Bookshop. Τα βιβλία είναι τόσα πολλά που κάποια από αυτά φτάνουν μέχρι την είσοδο.

  Μια ακόμη βιβλιοθήκη της πόλης Hay-on-Wye στην Ουαλία. Εδώ το μενού (και το τοπίο) έχει κι ένα πανέμορφο κάστρο.

Βοστώνη
 
Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο με τα χιλιάδες μεταχειρισμένα βιβλία στο Brattle της Βοστώνης είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα της περιοχής.

 
Ρωσία

  Κάθε καλοκαίρι, η δωρεάν υπαίθρια βιβλιοθήκη στην περιοχή Yekaterinburg υποδέχεται τους φίλους βιβλιοφάγους σε άνετες πουφ καρέκλες.

 
Καλιφόρνια

  Το μεγαλύτερο (υπαίθριο) ανεξάρτητο  βιβλιοπωλείο Bart που βρίσκεται στο Ojai της Καλιφόρνια δεν ξεφεύγει από το κλίμα της περιοχής.
Γερμανία

Η 24/7 υπαίθρια βιβλιοθήκη του Μαγδεμβούργου της Γερμανίας με τα 20.000 βιβλία είναι φουλ οικολογική, σκέψου ότι για μέρος του κτηρίου χρησιμοποιήθηκαν παλιά κιβώτια μπύρας.  Οι κάτοικοι και οι χρήστες της, την ονομάζουν "βιβλιοθήκη της αυτοπεποίθησης", ενώ, εκτός από τα ράφια, διαθέτει χώρο με γκαζόν και παγκάκια, μια καφετέρια, και μια σκηνή, που έχει χρησιμοποιηθεί για θεατρικές παραστάσεις , παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις και συναυλίες.


http://www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!