Λύθηκε με τεστ DNA το μυστήριο του εξωγήινου της Atacama


Δέκα χρόνια μετά την ανακάλυψη του μουμιοποιημένου σκελετού ενός υποτιθέμενου «εξωγήινου» μήκους 15 εκατοστών, το ντοκιμαντέρ «Sirius» υποστηρίζει ότι τεστ DNA, αποδεικνύει τελικά, ότι τα υπολλείμματα ανήκουν σε άνθρωπο.
Το «ανθρωποειδές της Atacama», ανακαλύφθηκε πριν 10 χρόνια. O σκελετός εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2003 από τον Oscar Munoz, ο οποίος έψαχνε για αντικείμενα ιστορικής αξίας στην ……….
πόλη-φάντασμα La Noria, στην έρημο της Atacama.



Όπως είχε γράψει τότε ο τοπικός τύπος, ο Munoz βρήκε το σκελετό δίπλα σε μια εκκλησία, τυλιγμένο σε ένα λευκό ύφασμα.

Από τότε οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες, τα οστά ανήκαν είτε σε εξωγήινο, είτε σε μαϊμού, είτε επρόκειτο για αποβολή εμβρύου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ, οι φίλοι των UFO, είχαν ενθουσιαστεί περιμένοντας τη μεγάλη αποκάλυψη, καθώς είναι γεγονός ότι ο σκελετός που είχε ανακαλυφθεί ταίριαζε πολύ στην εικόνα που έχουμε σχηματίσει (αυθαίρετα) για τους εξωγήινους.

Στο νέο ντοκιμαντέρ, Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν δείγμα DNA από τον σκελετό και συμπέραναν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για άνθρωπο, που γεννήθηκε πρόωρα και έζησε για 6 με 8 χρόνια.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται για μαϊμού. Είναι άνθρωπος. Και έζησε 6 με 8 χρόνια», δήλωσε ο Garry Nolan, διευθυντής του τμήματος μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου Stanford.

«Είναι προφανές ότι ανέπνεε και έτρωγε κανονικά, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό το μέγεθός του όταν γεννήθηκε. Το DNA μας λέει την ιστορία του και έχουμε τις τεχνικές για να διαπιστώσουμε ότι πράγματι πρόκειται για άνθρωπο» συμπλήρωσε ο Nolan μιλώντας στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ.

Μελετώντας την προέλευση του «Ata», το Sirius, αναφέρεται σε απόρρητα έγγραφα σχετικά με εξωγήινους, αλλά και στη δυνατότητα ταξιδιού από άλλους πλανήτες προς τη Γη. Στο ντοκιμαντέρ, αναλύεται η πιθανή χρήση των τεχνολογιών ενέργειας σε αυτά τα ταξίδια.

Το «Sirius» έκανε πρεμιέρα στο Los Angeles την ημέρα της Γης και προβάλλεται στο διαδίκτυο και σε κινηματογράφους από τις 22 Απριλίου.                                                       http://www.aggouria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!