Societe Generale: "Παγκόσμια σύγκρουση θα στείλει τον χρυσό στις 10.000 δολ. ανά ουγγιά"!



Σε μια εξαιρετικά απαισιόδοξη ανάλυση-πρόβλεψη όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια, προβαίνει σε απόρρητη έκθεσή του που ήρθε στην δημοσιότητα ο αναλυτής-guru της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, Albert Edwards
Ο συγκεκριμένος είναι ο βασικός στρατηγικός της αναλυτής στην Wall Street και η έκθεσή του έρχεται σε συνέχεια των προβλέψεων της Deutsche Bank για κίνδυνο στην παγκόσμια ασφάλεια λόγω υπερβολών στην εκτύπωση του χρήματος, ειδικά από την πλευρά των ΗΠΑ.
Με μόνη διαφορά ότι ο Α.Εdwards προβλέπει αυτός ο κίνδυνος να εξελίσσεται σε "θερμή" κρίση με αποτέλεσμα ο χρυσός να ανεβαίνει - κρατηθείτε - στις 10.000 δολλάρια ανά ουγκιά, τιμή που δικαιολογείται μόνο μετά από πυρηνική καταστροαφή και διάλυση όλων των υφιστάμενων νομισμάτων. 

Στην ανάλυσή του (θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους αναλυτές, να πούμε) θεωρεί ότι η Federal Reserve (η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) τελικά "θα καταστρέψει τον κόσμο".
“Η εργασιακή μου εμπειρία κατά τα τελευταία 30 χρόνια με έχει πείσει ότι οι προσπάθειες των χαράσσοντων την πολιτική να διαχειριστούν τον οικονομικό κύκλο, στην πραγματικότητα εντείνουν τη μεταβλητότητα. Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις τους, προς έκπληξή τους, γυρίζουν μπούμερανγκ μερικά χρόνια αργότερα”, εξηγεί ο αναλυτής.
Και προσθέτει: “Ο σημερινός γύρος τυπώματος χρήματος δεν θα είναι διαφορετικός. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας μία φράση του (γνωστού μεγαλοεπενδυτή) Marc Faber, ότι 'η Fed θα καταστρέψει τον κόσμο, μέσω του τυπώματος χρήματος.
Σίγουρα θα έρθει ο υψηλός πληθωρισμός. Όμως, αυτό θα συμβεί αφότου πρώτα χαθεί η εμπιστοσύνη στους χαράσσοντες την πολιτική, όπως συνέβη στην Ιαπωνία, καθώς θα βυθιζόμαστε σε ύφεση και θα σημειώνονται κινήσεις αποδιάρθρωσης των αγορών”.
Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση ή μεγάλες περιφερειακές συγκρούσεις με την εμπλοκή των ΗΠΑ, χρήση πυρηνικών όπλων, κατάρρευση των χρηματιστηρίων και το χρυσό να εκτινάσσεται στα 10.000 δολάρια ανά ουγκιά! Να πούμε ότι σήμερα ο χρυσός κυμαίνεται στα 1450 δολ. περίπου μετά από μία έντονη διόρθωση περίπου.
Και μάλιστα σημειώνει ότι "Ο χρυσός θα είναι το μοναδικό μέσο συναλλαγής στα χρόνια που έρχονται. Όλες οι άλλες αξίες θα καταρρεύσουν  μέσα σε αυτό που έρχεται για να τιμωρηθούν αυτοί πο τυπώνουν χαρτί απλά για να τυπώνουν"...
Να σημειώσουμε ότι εδώ και 1 χρόνο Κίνα, Γερμανία και Ρωσία προβαίνουν σε φερνήρεις αγορές χρυσού, ενώ η δεύτερη που όπως και η Ελλάδα διατηρούσε αποθέματα χρυσού στο εξωτερικό, τα επιστρεφει στα γερμανικά θησαυροφυλάκεια...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!