Λόγο στην ιστορία του Κοσόβου επιδιώκει η Τουρκία

Στο νεοσύστατο μόρφωμα του Κοσόβου δεν έχασε ευκαιρία η Τουρκία να "χωθεί" αμέσως. Και φυσικά ο πρώτος τομέας που ενδιαφέρει την Άγκυρα είναι η ιστορία του μορφώματος αυτού, που τώρα μόλις δημιουργείται.
Σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου Botasot,  αναφέρεται στις προσπάθειες της Τουρκίας, να αλλοιώσει την ιστορία των Αλβανών και να επιβάλλει τους ιστορικούς της όρους. Μια αλλοίωση που η εφημερίδα την χαρακτηρίζει ως συνωμοσία κατά του αλβανικού έθνους.

«Εδώ και μερικά χρόνια», γράφει το δημοσίευμα, «το τουρκικό κράτος και η κυβέρνησή  του  καταβάλλουν προσπάθειες με συνεχείς κινήσεις και πιέσεις καθοδηγούμενες και συντονισμένες από τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης της Άγκυρας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, να προβούμε σε αλλαγές κατόπιν απαιτήσεων για τη συγγραφή της ιστορίας του Κοσσυφοπεδίου.
» Αυτή η πολύ παράξενη επιχείρηση είναι ενοχλητική και πιστεύουμε παράλογη με την παρέμβαση υψηλόβαθμων παραγόντων της Τουρκίας, η οποία  ασκεί πιέσεις στο νεότερο κράτος της Ευρώπης, για να κάνει αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια, στην αναφορά τους στην Οθωμανική Περίοδο»
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι είναι παράλογη η συγκρότηση επιτροπής  Ιστορικών και Ακαδημαϊκών για την αλλαγή της ιστορίας κατόπιν παραγγελιών της Άγκυρας.
Όπως βλέπετε μέσω την δημιουργίας "Ιστορίας" που επιδιώκει η Άγκυρα, εμφανώς προσπαθεί να δημιουργήσει κληρονομικά δικαιώματα από την Οθωμανική αυτοκρατορία, η διείσδυσή τους στα Βαλκάνια και όπου υπάρχουν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, είναι μεθοδική
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!