Ηχηρή παρέμβαση Παπούλια για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα


Ηχηρή παρέμβαση στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και έμμεση πρόσκληση σε επιχειρηματίες να «διασώσουν» την Εθνική, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των υπαλλήλων της Εθνικής ο Κ. Παπούλιας δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια Τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί. Και συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι μονάχα όλοι αυτοί που θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στην Εθνική, είναι και ο απλός άνθρωπος που θεωρεί την Εθνική Τράπεζα δική του Τράπεζα. Και μεγάλωσε με το όνομα “Εθνική Τράπεζα”» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος επεσήμανε:

«Πιστεύουμε, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν κρίνεται από τους μεγάλους επενδυτές και τους πλούσιους, το παιχνίδι της ανακεφαλαιοποίησης και της ύπαρξης μιας Εθνικής Τράπεζας, μιας ανεξάρτητης Τράπεζας που μπορεί να παρεμβαίνει στα οικονομικά δρώμενα και να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, θα παιχθεί με τον απλό πολίτη, τον απλό Έλληνα, που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα ξυπνήσει ένα πρωί και δεν θα δει την Ακρόπολη να είναι στη θέση της, δεν πρέπει να διανοηθεί ότι και η Εθνική Τράπεζα δεν θα είναι στη θέση της, δεν θα είναι στα χέρια των Ελλήνων».
Ο κ. Παπούλιας τόνισε ακόμη ότι όλοι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, όπως υπογράμμισε, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους. «Οι ξένοι μπορεί να χαίρονται την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης, αλλά εμείς θα τη δημιουργήσουμε και πρώτες και καλύτερες στον αγώνα αυτό θα είναι οι ελληνικές Τράπεζες και θα το πω, με πρωτοπορία την Εθνική Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε κάθε Έλληνα πολίτη, από το υστέρημά του, «να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όλο το τραπεζικό μας σύστημα να διασωθεί, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει οι τράπεζες να είναι ελληνικές». «Δεν συμφωνούμε με αυτούς που λένε να δουλεύουν καλά και ας μην είναι ελληνικές» σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος.http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!