Ανοιχτή πρόκληση Τούρκου πρέσβη για την ΑΟΖ της Κύπρου – διασύρθηκε από την Ισραηλινή ομόλογο του!


piri-race-474x287

Ποιος θα σταματήσει την Τουρκία από έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ αναρωτήθηκε ο Ουνάλ Τσεβικόζ.

Διεθνές συνέδριο με θέμα τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε και έληξε χθες στο Λονδίνο, παρουσία αξιωματούχων από τις χώρες της περιοχής και με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Το κλίμα κατά τις εργασίες του συνεδρίου πάντως ήταν εκρηκτικό με την ένταση να διαγράφεται στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των παρισταμένων. Παρούσα ήταν και η διεθνούς φήμης Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Διαιτησίας επί του Δικαίου της Θάλασσας, κα. Άννα Στάνιτς, η οποία με την τοποθέτηση της αναίρεσε τα επιχειρήματα της Τουρκίας για κατασκευή αγωγού μεταφοράς του κυπριακού και του ισραηλινού φυσικού αερίου μέσα από τα εδάφη της.

Το γεγονός αυτό μάλλον εκνεύρισε τον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο, Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος στη δική του ομιλία ζήτησε να μειωθούν τα δικαιώματα στη θάλασσα των νησιών, φράση που επέφερε την άμεση απάντηση της Ισραηλινής ομολόγου του, Ζένα Κοέν, η οποία αναρωτήθηκε αν δηλαδή εννοεί πως η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να παραιτηθεί από τα κοιτάσματα της ως νησιωτικό κράτος.

Η παρέμβαση της Ισραηλινής πάντως, προκάλεσε ακόμη περισσότερη ένταση, με τον κ. Τσεβικόζ, να δηλώνει πως κανένας δε θα μπορέσει να σταματήσει την Τουρκία σε περίπτωση που θελήσει να κάνει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τοποθέτηση πάντως που δημιούργησε αλγεινή εντύπωση στου παρευρισκόμενους.http://national-pride.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!