Διαμαρτυρία Έρογλου στον Μπαρόζο για τις επιγραφές

Διαμαρτυρία Έρογλου στον Μπαρόζο για τις επιγραφές                                                                    Η ΕΕ ζητά να εγγράφονται στην ελληνική γλώσσα και στα κατεχόμενα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Έρογλου επισημαίνει ότι η ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποστείλει επιστολή σε όλα τα τμήματα για να εγγράφονται οι επιγραφές και τα ονόματα στα κατεχόμενα στην ελληνική γλώσσα ήταν «ατυχής».
Κατά τον κ. Έρογλου, αυτή η ενέργεια δεν συνεισφέρει σε μια συμφωνία και προσθέτει ότι η χρήση της μητρικής γλώσσας είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο προστατεύεται από συμφωνίες της ΕΕ.

Επίσης, αναφέρει ότι «η τουρκική γλώσσα είναι καταγραμμένη από την ΕΕ ως μια από τις επίσημες γλώσσες της ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εξάλλου, ο Έρογλου αναφέρει ότι αναμένει να συναντήσει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε κοινωνική συνάντηση τον ερχόμενο μήνα και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή θα είναι καθοριστική και θα οδηγήσει σε νέο γύρο συνομιλιών.http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!