Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους Γερμανούς…


Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους Γερμανούς διότι οδηγούμαστε πλέον με ακρίβεια σε μια απόλυτη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη η οποία δεν είναι πλέον μόνο οικονομική, έχει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.
Τα τελευταία κρούσματα γερμανικού αυταρχισμού δεν έχουν ίσως προηγούμενο στην ιστορία και δυστυχώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε μπορεί να επιβεβαιωθούν όσοι λένε ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με ευθύνη του Βερολίνου βρίσκεται στον ορίζοντα.
Μην ξεχνάμε: Μιλάμε για τους ηττημένους Γερμανούς δύο πολέμων σε έναν αιώνα. Μια χώρα που προκάλεσε φρικαλεότητες και ήταν υπεύθυνη για εκατομμύρια νεκρούς. Ασφαλώς οι απόγονοι δεν φταίνε για όσα έκαναν οι προηγούμενοι, όμως, φαίνεται πως ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών είναι στο DNA των Γερμανών.

Τόλμησε να μιλήσει ο Τζ. Λου, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών για διαφορετικές πολιτικές που ίσως πρέπει να ακολουθηθούν στην Ευρώπη και ο Σόιμπλε του
επιτέθηκε. Μάλιστα κάθε φορά που βρίσκονται οι δυο τους, καταγράφεται κι ένα επεισόδιο.
Τόλμησε ο «άνθρωπός τους» ο Μπαρόζο να μιλήσει για χαλάρωση της λιτότητας και ο Σόιμπλε τον είπε σχεδόν άσχετο τονίζοντας ότι πρέπει κάποιος να του πει ότι δε φταίει η λιτότητα για την κρίση.
Τολμά η Ελλάδα να μιλήσει για αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο και ο Σόιμπλε βγάζει από μόνος του δικαστική απόφαση.
Το τελευταίο κρούσμα είναι επίσης σοβαρό. Οι φήμες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων ώστε να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία και να μειωθεί η ύφεση, προκάλεσαν την αντίδραση του Βερολίνου.
Η ίδια η Μέρκελ, σε μια ωμή παρέμβαση στην πολιτική της ΕΚΤ είχε πει: «Η ΕΚΤ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, η ΕΚΤ θα έπρεπε προς το παρόν να αυξήσει λίγο τα επιτόκια, αλλά για τις άλλες χώρες πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα για να διοχετεύσει ρευστότητα». Παρεμβαίνει δηλαδή και ζητά αύξηση επιτοκίων. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η Γερμανία κερδοσκοπεί τρία χρόνια τώρα με τα ομόλογά της και έχει βγάλει δισεκατομμύρια στις πλάτες των άλλων λαών.
Βέβαια, η Καγκελαρία έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σήμερα και εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να υπονομεύσει την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Άνγκελα Μέρκελ.
Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί αισθάνονται παντοδύναμοι, κι αυτό είναι επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία -και όπως έχει δείξει και η ιστορία- και για την παγκόσμια ειρήνη.

http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!