«Her Schäuble μιλήστε για τα δάνεια πολέμου»



«Αυτή η απειλητική ηθικά κατάσταση θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία - αργά ή γρήγορα - υπό πίεση, ώστε να κάνει, τουλάχιστον συμβολικά, υποχωρήσεις, π.χ. μέσω μιας μερικής αποποίησης των οφειλόμενων από την Ελλάδα ποσών, τα οποία θα πρέπει ούτως ή άλλως να αποποιηθεί κάποτε, επειδή η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να τα αποπληρώσει».
Με αυτά τα λόγια εκφράζει την άποψή της και κλείνει το βαρυσήμαντο άρθρο της το «κάστρο» του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, η κυβερνητική «Die Welt».

Με πρωτοσέλιδο και ολοσέλιδο δημοσίευμα σε εσωτερική σελίδα, στην ιστοσελίδα της, καλεί με τον τίτλο «Κύριε Schäuble, μιλήστε για τα δάνεια πολέμου» τη γερμανική κυβέρνηση να πάρει επιτέλους θέση στο θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Το κομμάτι παραθέτει πολλές λεπτομέρειες από το ιστορικό και τις εξελίξεις της υπόθεσης. Γίνεται αναφορά στον διαχρονικό ρόλο του Μανώλη Γλέζου αλλά και στην «πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητα του ελληνικού λαού» γύρω από την προβολή της σχετικής απαίτησης, καθώς και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα είναι το πλέον πολυδιαβασμένο στην ιστοσελίδα της «Die Welt» και πολλοί είναι οι οργισμένοι Γερμανοί που εκφράζουν «την κάθετη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση της χώρας τους».
Πράγμα που δείχνει ότι την ευθύνη για ότι συμβαίνει στην Ευρώπη την έχει και ο γερμανικός λαός καθότι, αρνείται τις ευθύνες των προγόνων του, και προτιμάει την εύκολη λύση, του να θεωρεί τους άλλους κακούς και εαυτόν "παραπλανημένο"
Τη σελίδα με το δημοσίευμα για τον Σόιμπλε επισκέφτηκαν πάρα πολλοί αναγνώστες, όπως επισημαίνει η «Die Welt».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!