Χίλια πλοία θα διασχίσουν τον Τάμεση προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β'

Χίλια πλοία θα διασχίσουν τον Τάμεση προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β' (Φωτογραφία:  Reuters )           Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα τετραήμερο πάρτι λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βρετανία. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' κορυφώνονται, καθώς μία αρμάδα χιλίων πλοιαρίων πρόκειται να διασχίσει τον Τάμεση για τα 60 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο.



Χιλιάδες άτομα θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενώ η ίδια η βασίλισσα θα επιβιβαστεί στο σκάφος Spirit of Chartwell, μαζί με τον Δούκα του Εδιμβούργου και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics
Το σκάφος έχει διακοσμηθεί με σχεδόν 10.000 κομμένα λουλούδια.


Η ναυτική παρέλαση αναμένεται να είναι η πιο εντυπωσιακή που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο εδώ και 350 χρόνια.


Πρόκειται να ξεκινήσει στη 13:30 ώρα Ελλάδας από τις γέφυρες Χάμερσμιθ και Μπάτερσι και θα τελειώσει έξι ώρες αργότερα στην Tower Bridge.


17 φωτογραφίες




Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της Γεωργίου Στ' την έφερε στο θρόνο μιας μεγάλης -τότε- αυτοκρατορίας σε ηλικία μόλις 26 ετών.


Η ίδια έμαθε το δυσάρεστο γεγονός ενώ περιόδευε στην Κένυα. Επέστρεψε άμεσα στο Λονδίνο.


Οι έξι δεκαετίες που βασιλεύει δεν ήταν ανέφελες για τη χώρα. Η Βρετανία πέρασε σοβαρές δοκιμασίες, οικονομικές και γεω-πολιτικές, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις δοκίμασαν ακόμα και την αντοχή του θεσμού.


Μια δύσκολη χρονιά ήταν το 1992. Η ίδια το είχε χαρακτηρίσει «Αnnus Horribilis»: τρία παιδιά της πήραν διαζύγιο, ενώ πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του Κάστρου του Ουίνσδορ. Ήταν η χρονιά που άνοιξε στη χώρα η συζήτηση για το θέμα της φορολόγησης της βασιλικής οικογένειας.


Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα τα επόμενα χρόνια με τις αποκαλύψεις για τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα να γίνονται πρωτοσέλιδο στα φιλόξενα βρετανικά ταμπλόιντς.


Η Ελισάβετ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στους Βρετανούς.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!