Εκτοξεύτηκαν αυγά κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

Εκτοξεύτηκαν αυγά κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα κατά τη διάρκεια της παρέλασης που έγινε στο πλαίσιο του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά, με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση εκτονώθηκε και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα, παρέλασαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, πανό με συνθήματα και υπό τους ήχους τυμπάνων.
Με την παρέλαση, που έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ολοκληρώθηκε το πρώτο Gay Pride στη Θεσσαλονίκη που σαν στόχο είχε την προβολή ων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων.

Επίκεντρο των σημερινών εκδηλώσεων ήταν ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στήθηκαν περίπτερα και εκπρόσωποι οργανώσεων διένειμαν έντυπα, ενώ χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Σάββατο άγνωστοι «βεβήλωσαν» το Gay Pride γράφοντας υποτιμητικά συνθήματα για τους ομοφυλόφιλους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα στη διοργάνωση του φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης», ενώ με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις.http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!