“H Τουρκία θα έπρεπε να είχε καταρρίψει το τελευταίο εξάμηνο 114 μαχητικά αεροσκάφη”



«Ήταν αντίποινα της Συρίας για την ενίσχυση των αντιφρονούντων με όπλα;»

Ιούνιος 24, 2012.

Με τη λογική της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία,  η Τουρκία έπρεπε να καταρρίψει τους τελευταίους έξι μήνες 114 μαχητικά αεροσκάφη, αναφέρει στην εφημερίδα Μιλιέτ   ο εκπρόσωπος στην Άγκυρα , Φικρέτ Μπίλα.


« Αν καταρρίπταμε  κάθε αεροσκάφος που παραβίαζε τον εναέριο χώρο μας, έπρεπε από την αρχή του τρέχοντος χρόνου να είχαμε καταρρίψει 114 αεροσκάφη. Παραβιάσεις στον εναέριο χώρο μας συμβαίνουν σχεδόν κάθε μέρα και το ζήτημα επιλύεται μέσα σε λίγα λεπτά, βάσει του διεθνούς δικαίου.

Στην σελίδα του Γενικού Επιτελείου στην οποία κοινοποιούνται οι παραβιάσεις  υπάρχουν καθημερινά παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου.

Το μεγαλύτερο μέρος των παραβιάσεων αυτών από την αρχή του έτους είναι από αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, του Ισραήλ, ακόμη και ιταλικά  και όλες αυτές αριθμούνται 114 από ανάλογο αριθμό αεροσκαφών. Μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα  έγινα έξι παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

Η Τουρκική Αεροπορία κανένα από τα αεροσκάφη αυτά δεν έχει καταρρίψει. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διαδικασία που έχει προσδιοριστεί για αυτές τις περιπτώσεις. Προειδοποιείται το αεροσκάφος και εντός ενός ή δύο λεπτών οφείλει να εγκαταλείψει  τον τουρκικό εναέριο χώρο. Μάλιστα υπήρξε περίπτωση που αεροσκάφος έκανε 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να αποχωρήσει από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας».

Οι σχέσεις της Τουρκίας και της Συρίας βρίσκονται  σε ένταση και αυτό σύμφωνα με τον Άσαντα οφείλεται στην πολιτική και στρατιωτική νοοτροπία της Τουρκίας.
Η Συρία κατηγορεί την Τουρκία ότι από τα σύνορά της οργανώνονται κινήσεις που έχουν σκοπό τον εξοπλισμό των αντιφρονούντων του συριακού καθεστώτος. 

Αναφέρεται μάλιστα λεπτομερώς ότι  η Τουρκία απέστειλε όπλα και πυρομαχικά από τα σύνορά της στους αντιφρονούντες και το φαινόμενο αυτό  φαίνεται να γίνεται συχνά.

Μια τέτοια λογική, ίσως, θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τις αρχές της Συρίας, γράφει το δημοσίευμα.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!