Σαμαράς: Δεν φοβάμαι χρεοκοπία της Ελλάδας


"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ"

Δε φοβάται χρεοκοπία της Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως ανέφερε στο συνέδριο της International Herald Tribune Τόνισε, ωστόσο, τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε άμεσα». Ο Α. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στην Γερμανία, θυμίζοντας...



...την «ατζέντα 2000» του τότε καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, επισημαίνοντας ότι η μείωση της αξίας του ευρώ και η κρίση κάνει την Γερμανία να διαμαρτύρεται, όμως οι Γερμανοί έχουν αυξήσει και τις εξαγωγές τους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, θα χρεοκοπήσει όμως το πολιτικό μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

Τελείωσε ένα μοντέλο κρατισμού, είπε ο Α. Σαμαράς και το στοίχημα τώρα είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, ανέφερε.


Ως πολιτικός φοβάμαι κοινωνικά ξεσπάσματα και εκρήξεις, ως οικονομολόγος φοβάμαι ότι θα πάμε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, τόνισε ο Α. Σαμαράς, ζητώντας εκ νέου από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αναπτυξιακά μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα του.

Ο Α. Σαμαράς κατέθεσε μία σειρά προτάσεων, με πρώτη την ανάγκη να καθιερωθεί μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

Δεύτερη πρόταση του κ. Σαμαρά είναι η "κινητροδότηση της δημοσιοϋπαλληλίας"

Τρίτη πρόταση η σταδιακή κατάργηση των στρεβλώσεων των αγορών, όπως π.χ. καρτέλ, ολιγοπώλια κ.λπ.

Τέταρτη πρόταση του προέδρου της ΝΔ αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής με διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Τέλος, πρότεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς και τη μείωση του εξωγενούς κόστους των επιχειρησεων, διευκρινίζοντας ότι οι προτ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!