ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΑΥΡΙΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ





Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει προσκληθεί από την καγκελάριο της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ να είναι ο κεντρικός ομιλητής στη Σύνοδο του ΕΛΚ προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελλάδα και να διατυπώσει τρόπους και προτάσεις εξόδου της χώρας μας από την κρίση,μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ο Α. Σαμαράς,αντιλαμβανόμενος πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης,κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο που έχει στα χέρια του, ιδιαιτέρως προς τη γερμανική πλευρά ώστε να μπορέσει και η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση,να συμβάλει ώστε να πειστεί η Γερμανία να συναινέσει στην εξεύρεση μιας σωστής λύσης για την Ελλάδα,μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

"Οι απόψεις του κ.Σαμαρά",τόνισε,"είναι γνωστές. Και αυτές τις απόψεις θα τις παλέψει, θα τις ζυμώσει, θα τις προωθήσει μέσα στην πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ".

Η ΝΔ προτείνει ή να παρασχεθούν στην Ελλάδα οι απαραίτητες εγγυήσεις, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί με όρους που τη συμφέρουν - όπως ακριβώς δανείζονται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες - ή να υπάρξει οικονομική βοήθεια, η οποία μπορεί να διακανονιστεί σε διμερές επίπεδο,ώστε να μην προσκρούει,μια τέτοια απόφαση,στις γνωστές κοινοτικές απαγορεύσεις, είπε.



Το φορολογικό νομοσχέδιο

Εξ άλλου, κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος,χαρακτηρίζοντάς το άδικο,φοροεισπρακτικό και αναποτελεσματικό.

Πρόκειται, είπε, για ένα φορολογικό νομοσχέδιο που συμπυκνώνει τη φορολογική πολιτική του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο αν εφαρμοστεί στην πράξη, θα στεγνώσει την αγορά και από το παραμικρό ευρώ,θα επιτείνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της ύφεσης και θα οδηγήσει στην τροφοδότηση ενός φαύλου κύκλου,που δεν μας βγάζει πουθενά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο,ακολουθεί μία ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή, κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας,που αποτελεί καταφύγιο ζωής για εκατομμύρια μικρομεσαία νοικοκυριά σε ολόκληρη την χώρα. Ο Π.Παναγιωτόπουλος επανέφερε το θέμα της υστέρησης των εσόδων και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα αυτό.

"Διότι αν συνεχιστεί η υστέρηση των εσόδων που παρατηρείται, τόσο τους τελευταίους μήνες του ΄09,όσο και τους πρώτους μήνες του ?10,η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως από τα χέρια των αρμοδίων Υπουργείων", τόνισε.

Πηγή ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!