ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΒΕΡΤΑΣ;

24 Μαρτίου 2010

Τι σήμαινε το πέρασμα της τουρκικής κορβέτας;

  • Ήλθε, είδε και απήλθε, προκαλώντας απορία αλλά και πλήθος συζητήσεων
  • Κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού από την αποτυχία, αλλά ταυτόχρονα και απόπειρα συσπείρωσης με κορμό τον ελληνικό «πατριωτισμό»!!!
  • Έλληνας βουλευτής, σε ανύποπτο χρόνο, είχε φροντίσει να προειδοποιήσει για όσα σήμερα βιώνουμε
Είναι δεδομένο πως κάποιοι πολιτικοί εμπαίζουν τον λαό και προσπαθούν να κρύψουν τις αποτυχίες τους, τις παλινωδίες τους, τις κομπίνες και τις αρπαχτές που έχουν γίνει εις βάρος του ελληνικού λαού. Πολλές φορές μάλιστα τα οικονομικά εγκλήματα είναι υποδεέστερα αυτά των εθνικών τραγικών λαθών που δίνουν την εντύπωση πως εγγίζουν την συνειδητή υποχώρηση σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος…
Χθες ζήσαμε ακόμη μία «κρουαζιέρα» ενός τουρκικού πολεμικού πλοίου σε ελληνικά νερά. Το ομολογουμένως παράξενο –έως παραδοξότατο- είναι πως ενώ έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες «τουρκικές βόλτες», χθες υπήρχε ενημέρωση –με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών- αλλά με «συνεχή ροή»… Η «ενημέρωση» μάλιστα, προερχόταν από το ελληνικό Πεντάγωνο και κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας ελλήνων πολιτών στην «πορεία» της τουρκικής κορβέτας, η οποία παρακολουθείτο (και είναι απολύτως φυσιολογικό) από τη στιγμή του απόπλου της έως και τη στιγμή της παραβίασης του ελληνικού θαλάσσιου χώρου, αλλά και μέχρις ότου αποχώρησε και επανήλθε στα διεθνή ύδατα…
Έκαναν και... νηοψία!!!
Χθες τα μεσάνυκτα (23:50) η τουρκική η τουρκική κορβέτα «Bafra» αφού είχε περιόδευσε επί 24 ώρες στα νησιά του Αιγαίου (Φολέγανδρο, Σαντορίνη, κλπ) πέρασε από το στενό ανάμεσα στην Κέα και την Κύθνο συνοδευόμενη από την τορπιλάκατο «Κρυσταλλίδης».
Στις 02:10 η ελληνική τορπιλάκατος προειδοποίησε το τουρκικό πλοίο για παραβίαση της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν στο στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Πέντε λεπτά αργότερα η «Bafra» εξέπεμψε μήνυμα στο παραπλέον πλοίο «Αρχάγγελος» ζητώντας στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα).
Δηλαδή, την παραμονή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τουρκικό πολεμικό σκάφος έκανε νηοψία σε ελληνικό πλοίο μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα
Στις 02:30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και ακολούθησε πορεία σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου, υπό παρακολούθηση πάντα από την ελληνική τορπιλάκατο.
Σιγά να μην πει κανείς «Βυθίσατε το Bafra»...
Εδώ του είχαν στείλει και τορπιλάκατο να το προσέχει μην πάθει τίποτα...!
Την ίδια στιγμή, κρίσιμες συζητήσεις, διαβουλεύσεις και –πιθανότατα- συμφωνίες, γινόντουσαν για το οικονομικό μέλλον της χώρας. Επισήμως τα ΜΜΕ δεν «άγγιξαν» κανένα από τα δύο θέματα και ασχολήθηκαν με τη γνωστή καθημερινή θεματολογία τους. Τι συνέβαινε όμως; Πώς ήταν δυνατόν να διαδραματίζονται ταυτόχρονα δύο τόσο σημαντικά γεγονότα και τα ΜΜΕ να απέχουν;
Η κυβέρνηση παίζει το Παιχνίδι "πατριωτισμού"
Εδώ και ημέρες η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε να παίξει το χαρτί του «πατριωτισμού», αλλά δυστυχώς απέτυχε στην πρώτη φάση της εκτέλεσής του. Μετά την χθεσινή «τουρκική επίσκεψη» θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο πως οι κυβερνητικοί «εγκέφαλοι» επινόησαν μία μέθοδο αποπροσανατολισμού των ελλήνων πολιτών. Το «έργο» στήθηκε και εκτελέσθηκε άψογα, αλλά το άψογο –δυστυχώς- πρόδωσε και το «στήσιμο». Μέχρι και δηλώσεις ανωτάτων αξιωματικών του Πενταγώνου επιστρατεύτηκαν, για να ξεσηκώσουν τα πατριωτικά αισθήματα του λαού… Και όλα διέρρεαν αφού πρώτα φιλτράρονταν αναλόγως από τις σχετικές υπηρεσίες… Και εάν αυτό δεν αποτελεί λόγο αποπομπής όλων των αξιωματικών του Πενταγώνου, τι άραγε θα μπορέσει να θεωρηθεί ως λόγος αποπομπής τους; Μα κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, επειδή «το παιχνίδι» ήταν στημένο… (ελπίζουμε όχι και ξεπουλημένο…)
Οι Τούρκοι στρατηγοί πιέζουν τον Ερντογάν;
Μία άλλη άποψη, που θα συζητηθεί, είναι αυτή της εξωτερίκευσης των προβλημάτων της Άγκυρας στο Αιγαίο. Είναι πλέον σαφές πως όσο η Αθήνα παρακολουθεί αδρανής τις τουρκικές προκλήσεις, αυτές θα κλιμακώνονται. Είτε πρόκειται για αναχαιτίσεις πάνω απ΄ το Φαρμακονήσι είτε για "αβλαβή" διέλευση πολεμικών πλοίων ανοιχτά της... Αττικής είτε για ό,τι σκέφτονται ήδη οι Τούρκοι στρατηγοί για αύριο.
Η πίεση που ασκείται από την κυβέρνηση της Άγκυρας προς το στρατοκρατορικό κατεστημένο της Τουρκίας, ωθεί τους στρατιωτικούς της γείτονος σε τυχοδιωτικού χαρακτήρα ενέργειες, με σκοπό την επαναβεβαίωση του κύρους τους.
Επιλογή της Αθήνας φαίνεται πως είναι να μην πέσει σε αυτό που θεωρεί παγίδα.
Όμως, αυτό θα πρέπει να γίνει, χωρίς να υπονομευτεί η αξιοπρέπεια και το κύρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Η διάβρωση της εθνικής μας κυριαρχίας και η εμπέδωση της τουρκικής παρουσίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του Αιγαίου, θα αποτελέσει τακτική ήττα, που πρέπει να αποφευχθεί.
Ξεπεσμός και παράξενα πολιτικά παιχνίδια
Μέσα σε αυτό το κλίμα του δια γυμνού οφθαλμού ξεπεσμού της πολιτικής και της ανεύθυνης διαχείρισης κρατικών θεμάτων, σύσσωμη η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έχοντας απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην διακυβέρνηση της χώρας, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει πλέον από τις ήττες της και να εκμεταλλευθεί όλα όσα έχει ήδη πολεμήσει ή έχει ήδη καταργήσει (λέξεις όπως εθνικός, πατριωτισμός, σημαία, θρησκευτικά σύμβολα κ.α.) με την ελπίδα πως θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία και να μην γνωρίσει τον θυμό των πολιτών ο οποίος βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο…
Η ειρωνεία είναι πως αυτοί ακριβώς που «πολέμησαν» για την ισοπέδωση και την κατάργηση οτιδήποτε εθνικού ή πατριωτικού, οι ίδιοι σήμερα ευελπιστούν να διασωθούν χρησιμοποιώντας όλα όσα «κυνήγησαν» ή προσπάθησαν να ευτελίσουν… Δηλαδή, οι σημερινοί κυβερνώντες σήμερα γλύφουν εκεί που πριν λίγο έφτυναν…!!! Συνήθης πρακτική, θα σκεφθεί κανείς...
Η «κραυγαλέα» σιωπή της αντιπολίτευσης
Πως όμως εξηγείται η σιωπή της αντιπολίτευσης; Εάν όλα όσα διέρρεαν χθες σχετικά με την παραβίαση της τουρκικής κορβέτας (η οποία προειδοποιήθηκε πως θα δεχθεί συντονισμένη επιχείρηση εναντίον της εάν συνεχίσει την παραβίασή της) ήταν αληθινά, σύσσωμη η αντιπολίτευση έπρεπε να έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας και να προχωρήσει σε αίτημα άμεσης συζήτησης στην Ελληνική Βουλή, προκειμένου σύσσωμη η πολιτική ηγεσία να περάσει σε σημαντικές αποφάσεις… Όμως, η (ένοχη) σιωπή της αντιπολίτευσης ήταν ένα ακόμη στοιχείο που «κάρφωσε» τον «παιχνιδάκι» που έστησαν οι «περί τω πρωθυπουργώ» ευρισκόμενοι (αλήθεια, πότε θα μάθουμε τα ονόματά τους;). Και αυτή ακριβώς η στάση της αντιπολίτευσης έδειξε πως ανάμεσα στους 300 της Ελληνικής Βουλής, εξακολουθούν να υπάρχουν κι εκείνοι που είτε με τη σιωπή τους, είτε με τα γραπτά τους, είτε με τις δηλώσεις τους (όποτε αυτές γίνονται) φροντίζουν να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.
Ένα παράξενο μήνυμα από βουλευτή
Ένα αξιοσημείωτο διαδικτυακό μήνυμα – κραυγή που αποδεικνύει πως όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι…
Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι από τους πολιτικούς μας τολμούν κάποιες στιγμές να μιλήσουν και να πούνε τους φόβους τους, να ενημερώσουν όλους εμάς για όσα κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ερήμην μας… Ένα τέτοιο επώνυμο μήνυμα (θα μου επιτραπεί να αποκρύψω την επωνυμία του αποστολέα του, επειδή παράγει έργο αν και βαλλόμενος πανταχόθεν) στάλθηκε πριν ένα μήνα και προειδοποιούσε… Τι όμως κατέθετε επώνυμα ο πολιτικός αυτός; Το παραθέτω αυτολεξί στην κρίση όλων:
«Θεωρώ ότι έχουμε μπλέξει κι έχουμε μπλέξει άσχημα σε ένα καλοστημένο παιχνίδι εις βάρος μας. Οι πολιτικοί μαζί με τα ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή, μας ωθούν να ασχολούμαστε με την οικονομική κρίση που οι ίδιοι μας δημιουργούν. Μας αποπροσανατολίζουν ολοένα από τα εθνικά θέματα με σκοπό μαζί με τους Ευρωπαίους και κυρίως τους Αμερικανούς «συμμάχους» μας, να διαπραγματεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία θα τους παραχωρήσουμε ως έθνος δήθεν για να… «γλιτώσουμε»! Σκεφτείτε σε ποια εδάφη μας υπάρχουν ζητήματα και διεκδικήσεις και θα καταλάβετε ότι αυτά αποτελούν πλούσιες παραγωγικές πηγές της χώρας για τις ξένες επενδύσεις. Επιπλέον προχωρούν ανενόχλητοι στην αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού δίνοντας την Ελληνική ιθαγένεια σε 600.000 μετανάστες. Πρακτικά, αν λάβουμε υπόψη την υπογεννητικότητα μας και τον ρυθμό γεννήσεων των μεταναστών, η αντικατάσταση μας από τους «εισαγόμενους» Έλληνες είναι ζήτημα μερικών 10ετιών. Αυτό όμως δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν από τους πολιτικούς μας…»
Μέσα σε λίγες γραμμές τοποθετήθηκε σε τόσα πολλά και προειδοποίησε για άλλα τόσα… Και δεν είναι μόνος του. Αντιπαλεύει, όπως και όλοι εμείς, σε καθημερινή βάση, τα εμπόδια που του τοποθετούν εχθροί και «φίλοι» και βρίσκει το θάρρος να μας προειδοποιήσει…
Κυβερνητικές τακτικές ψυχολογικού πολέμου προ δυσάρεστων εξελίξεων
Και παρά τις αποπροσανατολιστικές τακτικές της σημερινής κυβέρνησης, θα πρέπει πλέον να φιλτράρουμε αυτά που μαθαίνουμε, αλλά και αυτά που διαρρέονται εντέχνως. Είτε θέλουμε να το κατανοήσουμε είτε όχι, κάποιοι ασκούν πρακτικές και τακτικές ψυχολογικού πολέμου απέναντι στους έλληνες πολίτες, για να τους εξαναγκάσουν να αποδεχτούν συμφωνίες που έγιναν πριν από μία περίπου δεκαετία (σας θυμίζω απλά τα λεγόμενα της κυρίας Ψαρούδα Μπενάκη προς τον Κάρολο Παπούλια, όταν αυτός αναλάμβανε για πρώτη φορά τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου η κυρία Μπενάκη μίλησε για αλλαγές στην Ε.Ε. και στα Βαλκάνια, οι οποίες θα επηρεάσουν την χώρα μας η οποία μπορεί και να γνωρίσει την απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της αλλά και τον περιορισμό της γεωγραφικής της έκτασης…)
Οι καιροί είναι πονηροί και κάποιοι έχουν αποφασίσει να επιβάλουν σε όλους μας όσα οι ίδιοι αποδέχθηκαν εν αγνοία μας… Δεν γνωρίζω εάν είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε όλα αυτά, γνωρίζω όμως πως οι ημέρες που η σημερινή κυβέρνηση θα εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, βρίσκονται προς το τέλος τους…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!