ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ

Τουρκική προκλητικότητα

ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΗΟΨΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ



Τι και αν στην χώρα μας έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι Τούρκοι με μια πρωτόγνωρη προκλητική ενέργεια συνεχίζουν ακάθεκτοι τις βόλτες τους στο Αιγαίο.
Η τουρκική κορβέτα Bafra.
Η τουρκική κορβέτα Bafra.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έχει συμπληρώσει 30ώρες διαπλέοντας τα νησιά του Αιγαίου, με τους Τούρκους να προκαλούν ζητώντας να κάνουν και νηοψία σε παραπλέον εμπορικό πλοίο!
Περίπου στις 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, ενώ έπλεε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο στενό του Κάβο Ντόρο. Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης» ενημέρωσε τον κυβερνήτη του τουρκικού πολεμικού να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η αντίδραση του τουρκικού πληρώματος ήταν να καλέσει στον ασύρματο του παραπλέοντος εμπορικού πλοίου «Αρχάγγελος» ζητώντας ενημέρωση για το δρομολόγιο που ακολουθούσε! Λες και βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα παρότι απείχαν μόλις λίγα μίλια από την Εύβοια, οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν από τον πλοίαρχο του εμπορικού να τους ενημερώσει ποιο είναι το λιμάνι προορισμού του, ποιο είναι το όνομα του πλοίου και από πού απέπλευσε! Όλα τα παραπάνω προέρχονται από επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι με νέα ανακοίνωση του το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ προσπάθησε να διαψεύσει το γεγονός αυτό λέγοντας ότι η εκπομπή προς το πλοίο "Αρχάγγελος" έγινε από το λιμεναρχείο Ραφήνας και όχι από την τουρκική κορβέτα. Λίγο δύσκολο να το κατανοήσουμε γιατί από όσο γνωρίζουμε το ενημερωτικό σημείωμα του ΓΕΝ προς το ΓΕΕΘΑ απεστάλη στις 6 το πρωί και η διάψευση έγινε μετά από 6 ώρες. Τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάστηκε στο ΓΕΕΘΑ για να καταλάβει ότι ήταν λάθος η αρχική εικόνα;

Η πορεία της τουρκικής κορβέτας, που απέπλευσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από το ναύσταθμο της Σμύρνης, είναι «εντυπωσιακή»! Ξεκίνησε από τη Σμύρνη, πέρασε ανάμεσα από Λέσβο και Χίο, και μετά προς Λήμνο, όπου άλλαξε πορεία και συνέχισε νότια. Ξαναπέρασε δυτικά της Χίου, έπλευσε ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο, συνέχισε κατά μήκος μικρασιατικών παραλίων, πέρασε ανοιχτά της Κω, κινήθηκε δυτικά της Ρόδου και έπλευσε ανάμεσα σε Τήλο και Χάλκη. Περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης βρισκόταν νότια της Αστυπάλαιας, συνέχισε πλέοντας μεταξύ Ιου, Σαντορίνης και Φολεγάνδρου, κινήθηκε δυτικά της μήλου, πέρασε ανάμεσα σε Αντίμηλο και Φαλκονέρα, συνέχισε στο στενό της Κέας-Κύθνου και μετά πλέοντας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων πέρασε το Κάβο Ντόρο. Στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και περίπου στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης βρισκόταν στα διεθνή ύδατα ΒΔ της Ικαρίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!