Τούρκικος χάρτης

Δημήτριος Δήμου
αντιστράτηγος ε.α.

Αναδημοσίευση απο ΑΝΤΙΒΑΡΟΝ
Έχω πολλές φορές πεί από αυτή τη στήλη, ότι οι Τούρκοι όταν θέλουν να πούν κάτι το πολύ βαρυσήμαντο προκλητικό και οχληρό, τότε βγαίνει ένας μπροστάρης συνήθως απόστρατος υψηλόβαθμος Πρέσβης ή Στρατηγός, ή κάποια Εφημερίδα, και προλειαίνουν το έδαφος πρίν μιλήσει η Τουρκική Κυβέρνηση, ώστε το θέμα να γίνει πιο εύληπτο όταν διακηρυχθεί επισήμως η Τουρκική απαίτηση. Είχα επίσης επισημάνει ότι το φιλοτουρκικό κατεστημένο του Αμερικανικού Πενταγώνου, επίτηδες διέρρευσε πριν ένα χρόνο την έκθεση με το Χάρτη του Κουρδικού Κράτους του απόστρατου συνταγματάρχη-συγγραφέα
Ralf Peters, ώστε να αντιδράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι Τούρκοι. Πραγματικά η Τουρκική Κυβέρνηση έδρασε αστραπιαία και προσέξτε τη Τουρκική μεθοδολογία και συγκρίνετέ την με τη δραστηριότητα του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Πρώτα η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε έντονα στις μεγάλες δυνάμεις και κυρίως στην Αμερική από την οποία και απέσπασε τη συγκατάθεση, να ενεργοποιήσει το πτέραρχο και τέως ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ Josef Ralston, ο οποίος τοποθετήθηκε στην σημαντικότατη θέση του συντονιστή τριών Κυβερνήσεων, Τουρκίας, ΗΠΑ και Ιράκ. Ο πτέραρχος σεσημασμένος φιλότουρκος με το αζημίωτο, και αντιπρόεδρος του Αμερικανοτουρκικού Ινστιτούτου, από της τοποθετήσεως του στην Άγκυρα, αποδύθηκε σε ένα υπερ πάντων αγώνα για την προώθηση των Τουρκικών Στρατηγικών συμφερόντων. Έτρεξε και κτύπησε όλες τις πόρτες στην Αμερική για το άδικο της σύστασης Κουρδικού κράτους, μια και οι ΗΠΑ μαζί με τη Τουρκία αντιμετωπίζουν …σθεναρά τη τρομοκρατία και εν προκειμένω αυτή του ΡΚΚ. Ο Ralston είναι εκείνος που κατάφερε στη Γερουσία να ανασταλεί το ψήφισμα για τη σφαγή των Αρμενίων. Οι Τούρκοι αφού κατάφεραν έτσι να βγούν λάδι από αυτές τις περιπέτειες, κυκλοφόρησαν δια της εφημερίδος ΓΚΙΟΥΝΈΣ το Τουρκικό χάρτη με τις εξελίξεις στη περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η Γκιουνές «χάρτη θέλατε, ιδού ο χάρτης σας». Στο Τουρκικό αυτό χάρτη εκδηλώνονται και διακηρύσσονται περίτρανα όλες οι μύχιες σκέψεις του Τουρκικού κατεστημένου και μπαίνουν ξεκάθαρα οι διεκδικήσεις σε βάρος του Ελληνισμού, γεγονός που μπορεί να ερμηνεύσει κατά τρόπο αντικειμενικό όλες τις μέχρι τώρα μεθοδεύσεις της Άγκυρας.

Να τι έχουν στο μυαλό τους οι Τούρκοι όταν παρανομούν με παραβιάσεις και παραβάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όταν παρά την Ευρωπαϊκή πίεση διατηρούν το casus belli Να τι ζητάνε ποικιλοτρόπως στη Θράκη με την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει εκεί. Προχθές δόθηκε άδεια στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Θράκη, για να μας βγάλει τα μάτια. Δεν είχαμε το κουράγιο να πούμε «όχι» στην ενθάρρυνση των ανθελλήνων. Επι της ουσίας λοιπόν, ο χάρτης δείχνει τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας κυρίως κατά της Ελλάδος, έχοντας συμπεριλάβει στην Τουρκική επικράτεια την Θράκη την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, όλα τα νησιά του Αιγαίου τη Κρήτη και ολόκληρη τη Κύπρο. Η Κατερίνη, η Εύβοια και η Πελοπόννησος καθίστανται, σύμφωνα με το χάρτη αυτό, οι νέες παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδος. Εξυπακούεται ότι το Β. Ιράκ με όλες τις πετρελαιοπηγές του και η Αρμενία, καθίστανται Τουρκικές επαρχίες. Το περίεργο είναι ότι καμιά διεκδίκηση δεν διατυπώνεται σε βάρος της Βουλγαρίας. Ίσως οι Τούρκοι άρχισαν να σέβονται περισσότερο τις Βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν στη δεκαετία του 1990 στις κρίσεις που έστηναν εκάστοτε οι Τούρκοι στο Αγαίο, κυκλοφόρησαν ακόμα και μέσα στο ΝΑΤΟ οι πρώτοι Τουρκικοί χάρτες με τα Ελληνικά βραχονήσια και ερημονησίδες στο Αγαίο και είχαν μέσα ακόμα και τη Γαύδο, οι ημέτεροι διοικούντες γέλασαν και είπαν οι Τούρκοι «Μάλτα Γιόκ». Τα Ίμια όμως και ο διασυρμός με παρακάλια του πρωθυπουργού μας προς τους Αμερικάνους για να μας σώσουν την ύστατη ώρα, απέδειξαν ότι οι Τούρκοι με τους εξωφρενικούς εκείνους χάρτες δεν αστειευόντουσαν καθόλου. Ήδη οι γκρίζες ζώνες μπήκαν στη ζωή μας και η απλή επίσκεψη πλέον στα Ίμια είναι απαγορευμένη.

Φόβος, οσφυοκαμψία, ραγιαδισμός, παροχές και υπαναχωρήσεις, εξυπηρέτηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή της προοπτική, Σχέδιο Αννάν , Μαδρίτη, Ελσίνκι και τόσες άλλες παραχωρήσεις προς τη Τουρκία, δεν στάθηκαν ικανές να αναχαιτίσουν τη βουλιμία των γειτόνων μας. Αντίθετα άνοιξε η όρεξή τους για ακόμα περισσότερα. Είναι αυτό που μας λέγανε οι Αμερικάνοι για το Σχέδιο Αννάν. Τι να κάνουμε! οι Τουρκοι δεν το δέχονται! εσείς το δεχθήκατε με πανηγυρισμούς, άρα είναι πολύ ικανοποιητικό για σας. Κανετε λοιπόν μερικές ακόμα υποχωρήσεις για να ικανοποιηθούν και λίγο οι Τούρκοι. Έτσι από το κάκιστο Ανναν 1 φτάσαμε στο εγκληματικό Αννάν 5. Τα ίδια ακριβώς μας λέγει και ο Νίμιτς για τα Σκόπια. Μάλιστα μόλις χθες η ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι κανένα φορτηγό δεν θα περνάει πλέον από το έδαφός της όταν φέρει το όνομα FYROM στα έγγραφά του. Θα μου πείτε ότι το FYROM είναι το επίσημο όνομα της χώρας στον ΟΗΕ. Και τι μαυτό, άμα δε σε σέβεται ο γείτονάς σου, βάζει ότι όρους θέλει για να σε προκαλεί και να σε υποβαθμίζει. Την Τουρκική πρακτική ήδη την αντιγράφουν όλοι οι Βαλκάνιοι εις βάρος της χώρας μας. Εδώ είναι η ρίζα του κακού. Δεν μας υπολογίζουν γιατί μας θεωρούν αδύναμους και άστατους. Εκεί μας κατάντησε η τακτική του Αλαβανισμού. Οι Τούρκοι λοιπόν διεκδικούν πια τα ίδια μας τα σπίτια και οι ιθύνοντες τα ξεπερνάνε όλα ανέτως, με τη τακτική ότι δεν καταλαβαίνουν τις Τουρκικές…ανοησίες. Αλήθεια πως κοιμούνται οι υπεύθυνοι όλων των βαθμίδων, με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αμυντική ικανότητα της Χώρας;

Πιστεύω ότι το Χάρτη αυτό θα τον μελετήσουν οι αρμόδιοι και θα προβληματιστούν ως προς το που μας οδηγεί ο Τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός. Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έχει στρατηγικούς συμβούλους που πιθανόν να γνωρίζουν κάτι, από αξιολόγηση των αμυντικών μας δυνατοτήτων. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα αντιληφθούν ότι το φιάσκο στα Ύψαλα θα έχει και ουρά. Ήταν αδιανόητο να οδηγήσουν το πρωθυπουργό χωρίς στήριγμα στη γιορτή του αγωγού που στήσανε οι Τούρκοι και οι Αμερικάνοι, με κύριο στόχο την καθυστέρηση, αν όχι την σκοπούμενη ακύρωση, του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς η Ελλάδα επενδύει εκβιαστικά σε ένα έργο από το οποίο ωφελημένη βγαίνει η Τουρκία. Ελπίζω ότι αυτό το χάρτη θα τον μελετήσουν και οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΞ. Όλοι αυτή που χαράσσουν την Εξωτερική πολιτική της χώρας, αυτοί που εφηύραν την γελοία θεωρία περί εξημερώσεως του θηρίου μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ίσως τώρα να αντιληφθούν ότι οι Τούρκοι δεν αστειεύονται και είναι αποφασισμένοι για ακόμα χειρότερα. Όταν λένε και επαναλαμβάνουν ότι σταθερή πορεία της χώρας είναι η στήριξη της Τουρκικής ενταξιακής πορείας, πρέπει να καταλάβουν ότι διαπράττουν ένα εγκληματικό λάθος. Στο τέλος –τέλος δεν είναι ανάγκη να το διακηρύσσουν, ώστε να μην αυτοδεσμεύονται και να μην το δένουν κόμπο οι γείτονες. Ας βρούν και αυτοί κανένα μεγαλόσχημο Αμερικανό για τη στήριξη των συμφερόντων μας. Όταν δουλεύεις πάντα κάτι βρίσκεις. Δεν νομίζω ότι ο χάρτης θα προβληματίσει τους στρατηγικούς αναλυτές των τόσων Ινστιτούτων της χώρας μας, που κυρίως έχουν δορυφοριοποιηθεί περί το ΕΛΙΑΜΕΠ. Εκεί έχει στηθεί ένας χορός Ελληνικής ενδοτικότητος που φάνηκε σ’ όλο του το μεγαλείο με το Σχέδιο Αννάν. Προκαλώ το κάθε αναγνώστη να μπεί internet μέσα στο site του ΕΛΙΑΜΕΠ για να δεί πόσο χρήμα κυκλοφορεί και κυρίως ποιοι το δίνουν. Ασφαλώς και μόνο αυτούς του ΕΛΙΑΜΕΠ χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ακόμα και οι Τηλεοπτικοί σταθμοί για στρατηγικές αναλύσεις.

Εκείνοι όμως που σίγουρα θα ανησυχήσουν για το χάρτη είναι οι άνθρωποι της Άμυνας. Έχω την πεποίθηση, μια κρυφή ελπίδα, ότι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα χειροτερεύουν και θα στραφούν στη κατεύθυνση της οργάνωσης και εκπαίδευσης των ΕΔ. Ήδη γνωρίζουν καλά ότι οι μισθοφόροι ισοπέδωσαν τα πάντα και τα ρουσφέτια κάνανε του νέους μας να αντιπαθούν το Στρατό. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα το πάρουν το μήνυμα και θα ανασκουμπωθούν, για να ξαναβρεί η χώρα τη Στρατιωτική της ισχύ, του μόνου καθοριστικού παράγοντα σεβασμού της από τους γείτονες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Δημήτριος Δήμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!