ναλυτής στο Bloomberg: Συμφωνία θα υπάρξει, αλλά μαζί και capital controls

Αναλυτής στο Bloomberg: Συμφωνία θα υπάρξει, αλλά μαζί και capital controls
 Μεταξύ των αναλυτών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υπάρχει η αίσθηση ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.
Το ερώτημα τους είναι πότε θα επιβληθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων. Διότι κάτι τέτοιο τους φαντάζει αναπόδραστο. 
Ένας εξ αυτών, ο Τζέικομπ Φανκ Κίρκεγκααρντ, του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Peterson, με έδρα την Ουάσιγκτον, αναφέρει στο Bloomberg πως ο Τσίπρας κατέχει ακόμη το βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και αυτό είναι καλό σημάδι ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.
Σε περίπτωση που υπάρξει αποτυχία μέχρι το Σαββατοκύριακο, αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να επιβληθούν capital controls στην Ελλάδα, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα bank run. «Έχουμε να κάνουμε με σκληρές διαπραγματεύσεις. Αυτό συμβαίνει από την αρχή, γι' αυτό και τώρα χρειάζεται η άμεση εμπλοκή του Έλληνα πρωθυπουργού. Νομίζω πως θα έχουμε συμφωνία. Το μόνο ερώτημα είναι αν η συμφωνία θα έρθει πριν ή μετά από τα capital control που πιθανά θα επιβληθούν στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα χρονικά πλαίσια είναι πλέον αδυσώπητα. Ακόμη και αν σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) συμφωνήσει με τους δανειστές, θα πρέπει να περάσει άμεσα τη συμφωνία από τη Βουλή με ό,τι αυτό σημαίνει για το βαθμό αντίδρασης που θα αντιμετωπίσει.
Στη συνέχεια, η Κάτω Βουλή της Γερμανίας θα πρέπει να δώσει το δικό της μήνυμα υπερψηφίζοντας τη συμφωνία. Αυτό μπορεί να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη, καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!