Στάση αναμονής από Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η πρώτη αντίδραση στην Ουάσιγκτον ήταν δυσπιστία. Στις αρχικές πληροφορίες περί δημοψηφίσματος, ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών για το όποιο σχόλιο.
Ακόμη και όταν επιβεβαιώθηκε η είδηση, ωστόσο, δεν είχε κάποιο σχόλιο – ούτε άλλωστε και το υπουργείο Οικονομικών, που παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα. 
Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επίσης δεν σχολίασαν την είδηση για το δημοψήφισμα, μη θέλοντας να αντιδράσουν προτού συντονισθούν με τη διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρισκόταν στο Παρίσι για το σημερινό Eurogroup. Ακόμη και αν το τελευταίο δεχθεί να παρατείνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για μερικές ημέρες, όπως θα ζητήσει η κυβέρνηση, η πληρωμή προς το Ταμείο θα πρέπει να γίνει κανονικά την Τρίτη, 30 Ιουνίου. Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν προβλέπουν αντίστοιχη καθυστέρηση της δόσης των 1,6 δισ. ευρώ που καλείται να καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Ταμείο, ενώ η κυρία Λαγκάρντ έχει διαμηνύσει ότι αν δεν γίνει η πληρωμή εντός της ημέρας, θα ενημερώσει αμέσως το εκτελεστικό συμβούλιο ότι η χώρα βρίσκεται σε καθυστέρηση πληρωμών.               ww.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!