Παππάς: Ο λαός θα ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα

Παππάς: Ο λαός θα ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα
Ξεκάθαρα υπέρ του «όχι» τάσσονται οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο λαός θα ψηφίσει όχι για να στηρίξει μια εθνική προσπάθεια, λέει ο Καμμένος. Κατά «των βάρβαρων προτάσεων των δανειστών» ο Λαφαζάνης. Ακραίοι κύκλοι σε Γερμανία και ΔΝΤ τονίζει ο Παππάς. Η δημοκρατία χρειαζόταν μια ώθηση, αναφέρει ο Βαρουφάκης. 
Υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα τάσσονται τα στελέχη της κυβέρνησης. Ο Ν. Παππάς τονίζει πως ο ελληνικός λαός θα πει «όχι» στην πρόταση των θεσμών, ανέφερε απόψε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Υπάρχει μια πρόταση των θεσμών στο τραπέζι η οποία είναι ασύμβατη με τη λαϊκή εντολή και με το ομαλό μέλλον της Ελλάδας προς την ανάπτυξη. Συνεπώς, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή νύχτα και θα ξημερώσει μια πολύ όμορφη μέρα στην οποία ο ελληνικός λαός, σε λίγες ημέρες θα μπορέσει να αποφασίσει με ψυχραιμία για το αν αυτή η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν κάποιοι ακραίοι κύκλοι στη Γερμανία οι οποίοι σε συνεργασία με το ΔΝΤ, θέλουν να ταυτίσουν την εφαρμογή των μνημονίων με την ύπαρξη του κοινού νομίσματος. Αυτό είναι απαράδεκτο, ως μήνυμα και προς την Ελλάδα και προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς».
«Καλώ αυτούς τους ακραίους κύκλους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος. Είναι ανώφελο τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και ας συζητήσουμε για την ουσία της πολιτικής. Έχω δε την αίσθηση ότι αυτοί που επαναφέρουν τέτοια ερωτήματα είναι φανατικοί των μνημονίων που απλώς δεν θέλουν να το πουν», είπε ο κ. Παππάς ερωτηθείς αν οι πολίτες θα προσέλθουν στο δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες.
Ο λαός μας θα ψηφίσει όχι. Θα το δείτε, είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Στέλνουμε μήνυμα ξεκάθαρο. Όποιος αυτή τη στιγμή, θεσμικός ή πολιτικός παράγοντας, παίζει με σενάρια ακραία αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη. Καλούμε να ακουμπήσουν όλοι τα πολιτικά τους επιχειρήματα στο τραπέζι, να μην παίζουν ούτε με τις καταθέσεις των πολιτών ούτε με την ψυχραιμία τους και καλούμε βέβαια και κάθε θεσμικό παράγοντα και του τραπεζικού συστήματος να παίξει το ρόλο που απορρέει από τη δική του ιδιότητα», δήλωσε ο Ν. Παππάς.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αληθεύει ότι η κ. Μέρκελ είπε το δημοψήφισμα να είναι ευρώ ή δραχμή, ο κ. Παππάς είπε: «Επαναλαμβάνω, όποιος ταυτίζει αυτή τη στιγμή το κοινό νόμισμα με την διαρκή φτώχεια και τα μνημόνια κάνει πολύ κακή υπηρεσία στην Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει και το θεσμικό εκτόπισμα και την πολιτική δυνατότητα να χειραφετηθεί και να βρει λύσεις που υπερβαίνουν την κρίση χωρίς το ΔΝΤ».

Σακελλαρίδης

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει μήνυμα ελπίδας για ολόκληρη την Ευρώπη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.
Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει τι πολιτικές πρέπει να εφαρμόσει στην επικράτειά του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λαφαζάνης

Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης τόνισε πως "ο λαός δημοκρατικά θα απαντήσει και θα πάρει τις τύχες στα χέρια του. Το δίλημμα είναι σαφές. Ναι ή όχι δίλημμα στις βάρβαρες προτάσεις λεηλασίας των μισθωτών και η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι ένα συντριπτικό μεγάλο υπερπλειοψηφικό όχι.
Όλος ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει όχι για να στηρίξει μια περήφανη εθνική κοινωνική προσπάθεια", υπογράμμισε.
Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί τους δανειστές για την απαίτησή τους να μειωθεί ο προϋπολογισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Καμμένος

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος αναφέρει: «400 εκ. € μείωση του προϋπολογισμού των 550 εκ. € του ΥΠΕΘΑ που πρότειναν οι "θεσμοί" είναι παράδοση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ».
«Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ, το ΟΧΙ του 1940 το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο ΑΝΑΝ το όχι στη ταπείνωσή μας», γράφει ο ίδιος σε άλλο tweet.

Κωνσταντοπούλου

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό αποτελεί μια απόφαση η οποία δικαιώνει την δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προσήλθε στο Μαξίμου λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα.
«Οι μνημονιακοί εκβιασμοί, η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και κατά της Δημοκρατίας. Και την απάντηση αντίστασης καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα».
«Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον λαό που δεν υποτάσσεται, δεν πειθαρχεί. Η κυβέρνηση ανέλαβε μιαν ιστορική πρωτοβουλία, 41 χρόνια από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, να υλοποιήσει την αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στο λαό», είπε η πρόεδρος της Βουλής.

Κοτζιάς

Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία, επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στο Τwitter.
«Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία. Στις μονοπωλιακές αγορές με την θέληση των πολιτών. Στον άγριο νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης

Θέση πήρε και ο Γιάνης Βαρουφάκης με tweet: Η δημοκρατία αξίζει μια ώθηση σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Μόλις την φέραμε. Ας αποφασίσει ο λαός (είναι αστείο πόσο ριζοσπαστική ακούγεται αυτή η λογική).

Σπίρτζης

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας περήφανος λαός. Είμαστε μαχητές ιστορικά, δώσαμε μια πρώτη απάντηση στις 25 Ιανουαρίου και θα τη δώσουμε με μεγαλύτερες πλειοψηφίες σε μια εβδομάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Στο ερώτημα αν οφείλουν οι εταίροι να αφήσουν ανοιχτές τις τράπεζες μέχρι ο λαός να ψηφίσει, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «αυτό τους έλειπε»                                                                                   http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!