Ο κρυφός φόβος της Ευρώπης για την Ελλάδα



Τους είπαν να εγκαταλείψουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους με αντάλλαγμα τα τεράστια οικονομικά οφέλη. Αντί τούτου, το ευρώ "χρηματοοικονομοποίησε" τις οικονομίες τους δηλαδή τους πλημμύρισε με τόνους φθηνό, εύκολο χρήμα και δημιούργησε γιγαντιαία χάρτινα συστήματα Ponzi[2] που έχουν πλέον καταρρεύσει.

Είπαν στους λαούς της Ευρώπης ότι το ευρώ θα φέρει σταθερότητα. Δεν έχει φέρει. Τους είπαν ότι θα φέρει ευημερία. Δεν έχει φέρει. Τους είπαν ότι θα φέρει ανάπτυξη. Δεν έχει φέρει.

Είναι πράγματι οι Έλληνες ένα μάτσο ουζοπότες τεμπέληδες, όπως θέλουν να ισχυρίζονται οι champagneπότες ρεμπεσκέδες στις Βρυξέλλες;

Πριν να αγκαλιάσουν το ευρώ, οι Έλληνες κατάφεραν πραγματική ανάπτυξη του 4% ετησίως και κατά μέσο όρο ποσοστό ανεργίας 7,7%. Από τότε που δέχτηκε την ζεστή χρηματοοικονομική αγκαλιά από τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο, η Ελλάδα έχει καταφέρει ανάπτυξη 2% ετησίως και μέσο ποσοστό ανεργίας του 14%.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα στο ευρώ κατάφερε κατά μέσο όρο το ήμισυ της ανάπτυξης και το διπλάσιο της ανεργίας από ότι είχε στα πλαίσια της δραχμής. Κάποιο όφελος.

Η Ισλανδία πέρασε μια τεράστια οικονομική κρίση στην περίοδο 2007-2009, ακριβώς όπως η Ελλάδα. Αλλά η Ισλανδία είναι μια κυρίαρχη χώρα με δικό της νόμισμα. Η Ισλανδική κορώνα υποτιμήθηκε περίπου διπλάσια από όσο το ευρώ στις αγορές συναλλάγματος. Μια φτηνή κορόνα βοήθησε την Ισλανδία να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Να τι μπορείτε να κάνετε όταν έχετε το δικό σας νόμισμα. Δεν είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι τα κινήματα κατά του κατεστημένου έχουν αυξηθεί στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς και στην Ελλάδα.

Οι χώρες που προσχώρησαν στο ευρώ έχουν χάσει την κυριαρχία τους, καθώς και την ανάπτυξη. Γιατί θα πρέπει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να πρέπει να ζητήσει άδεια από την καγκελάριο της Γερμανίας πριν από την αλλαγή της πολιτικής των συντάξεων της χώρας του; Γιατί να πρέπει να αποδεχθεί το νταηλίκι από τους διεθνείς χρηματοδότες που του λένε ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς μεταπτυχιακούς φοιτητές;

Σήμερα οι Έλληνες απειλούνται με αφανισμό, φθορά και καταστροφή αν προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα ​​με το δικό τους νόμισμα για μια ακόμη φορά. Δεν πειράζει που ο αφανισμός, η φθορά και η καταστροφή είναι αυτό που είχαν για τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι οι Βρυξέλλες είχαν προειδοποιήσει για όλα αυτά από πριν. Πίσω στη δεκαετία του 1990 οι Βρετανοί είχαν απειληθεί ότι θα είχαν μεγάλο πρόβλημα, αν δεν εγκαταλείψουν την pound sterling (λίρα στερλίνα) για το κοινό νόμισμα. Η Βρετανική οικονομία θα βυθιζόταν, τους είπαν. Η Βρετανία θα "απομονωνόταν". Μα θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι το Λονδίνο παραμένει ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο. Χωρίς το ευρώ, το Λονδίνο θα καταστρεφόταν.

Φτάνει πια. Αν θέλετε να δείτε αν εντέλει είναι στην πραγματικότητα αποτελειωμένο το Λονδίνο, δοκιμάστε να αγοράσετε ένα σπίτι εκεί.                                                                     ________________
[2] O όρος "σχήμα Ponzi" αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε "πυραμίδα" επενδυτών. Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από δυνητικούς νέους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.                                                                        http://voloudakis.blogspot.gr/2015/06/2_22.html#.VY2IzkbIzqc

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!