Μαζεύουν υπογραφές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Καλούν το Τσίπρα να υπογράψει συμφωνία

syrizaΣύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, μελετάται κίνηση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μορφή έκκλησης- διαβήματος που θα καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει χωρίς χειραγώγηση τους πολίτες να προσέλθουν στο δημοψήφισμα, να προσέλθει στις Βρυξέλλες και να υπογράψει το κείμενο Γιούνκερ και να προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στο vima.gr και ρεπορτάζ του Άγγελου Κοβαίου, εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να εκδηλωθεί πρωτοβουλία από μερίδα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την διατύπωση ενός είδους έκκλησης – διαβήματος – προειδοποίησης προς τον Αλ. Τσίπρα και με κύρια στοιχεία τα εξής:
– να μεταβάλλει η κυβέρνηση την τοποθέτησή της εν όψει της προσεχούς Κυριακής και να δηλώσει ότι αφήνει τους πολίτες ελεύθερους και χωρίς απόπειρα χειραγώγησης της απόφασής τους, να προσέλθουν στο δημοψήφισμα (εφόσον αυτό εν τέλει διεξαχθεί).
– να προσέλθει ο Αλ. Τσίπρας το αργότερο έως την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και να υπογράψει το κείμενο που δημοσιοποίησε την Κυριακή η Κομισιόν
– να δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός ότι αμέσως μετά θα προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή, για την διαχείριση της κρίσιμης φάσης που ακολουθεί και την διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.
Η επιβολή ελέγχου κίνησης κεφαλαίου αποτελεί σύμφωνα και με την όψιμη διαπίστωση κάποιων στελεχών ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, την χαριστική βολή στις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη εμποδίζει στην ουσία την εκπλήρωση της δέσμευσης, καθώς οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές άγνωστο για πόσο, ενώ ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή συντάξεων, οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν αναλήψεις άνω των 60 ευρώ και αυτό για όσο διάστημα το σύστημα είναι σε θέση να εκταμιεύσει – στην καλύτερη περίπτωση: μερικές ημέρες.
ΠΗΓΗ:tovima.gr,http://www.7imeres.gr/mazevoun-ipografes-vouleftes-tou-siriza-kaloun-to-tsipra-na-ipograpsi-simfonia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!