Η Τουρκία μίσθωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στο Σουδάν


Φεβρουάριος 7, 2013.

Άγκυρα.

Το υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Κτηνοτροφίας μίσθωσε στο Σουδάν 5 εκατομμύρια στρέμματα γης για 99 χρόνια.

Πρόκειται για εδάφη τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γεωργικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών.


Πρόκειται για ένα μνημόνιο το οποίο είχε υπογραφεί στις 3 Μαΐου του 2012 μεταξύ του Σουδάν και του τουρκικού υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Κτηνοτροφίας. Έπειτα από μια τετράμηνη μελέτη την οποία διενήργησε  η Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Επιχειρήσεων καθώς και αναλύσεων  δειγμάτων του εδάφους αποφασίστηκε η επένδυση αυτή. Επισημαίνεται ότι η παραχώρηση της γης θα γίνει σε ιδιώτες.

Εξειδικευμένοι γεωπόνοι θα καλλιεργήσουν  όλα τα  γεωργικά προϊόντα  τα οποία παράγονται στην Τουρκία για να επιταχύνουν τη διαδικασία παραγωγής.

Πρόκειται για πέντε διαφορετικές περιοχές του Σουδάν που είναι δύο φορές μεγαλύτερες από ό, τι η καλλιεργήσιμη έκταση στην Τουρκία, αυτή που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Τροφίμων.

Κυρίως θα καλλιεργηθούν προϊόντα, σπόροι, φρούτα και λαχανικά τα οποία θα πωλούνται στη Μέση Ανατολή και στις αφρικανικές χώρες.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το χαμηλό εργατικό κόστος καθώς και το κόστος άρδευσης από ό, τι στην Τουρκία. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα.
Στο Σουδάν, την πρακτική αυτή έχουν εφαρμόσει εδώ και πολλά χρόνια η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αυστραλία. Παρόμοιο μοντέλο  έχει  εξαπλωθεί και σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως σε εύφορα εδάφη της Τανζανίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

  http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!