Κάθειρξη 20 ετών στον Καναδό κατάσκοπο των Ρώσων…


Καμία επιείκεια δεν έδειξαν οι δικαστικές αρχές του Καναδά απέναντι στον αξιωματικό του Ναυτικού της χώρας, Τζέφρεϊ Ντελίσλ, 41 ετών, καταδικάζοντάς τον σε 20ετή κάθειρξη για την κατασκοπευτική του δράση, προς όφελος της Ρωσίας.
Έχοντας παραμείνει φυλακισμένος για δυο περίπου χρόνια, ο Ντελίσλ θα παραμείνει στη φυλακή, 18 χρόνια και πέντε μήνες… Επίσης, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 111.817 δολαρίων Καναδά (ίδια αξία με αυτή του αμερικανικού δολαρίου), ακριβώς το ποσό που έλαβε για τις υπηρεσίες του από τους πράκτορες-χειριστές του. Η υπεράσπιση δηλώνει ότι είναι νωρίς για να ληφθεί απόφαση περί του αν θα εφεσιβάλλει την ποινή.

Ο Ντελίσλ κατηγορήθηκε ότι αποσπούσε απόρρητες πληροφορίες με τη χρήση φορητής συσκευής αποθήκευσης δεδομένων (USB). Ο γάμος του δεν πήγαινε καλά, μάλλον για οικονομικούς λόγους, οπότε αποφάσισε να παρουσιαστεί στη ρωσική πρεσβεία στην Οτάβα, τον Ιούλιο του 2007 και προσέφερε τις υπηρεσίες του.
Οι αρχές αντικατασκοπείας του Καναδά υποπτεύθηκαν τη δραστηριότητα του Ντελίσλ όταν γύρισε από ταξίδι στη Βραζιλία όπου συνάντησε τους Ρώσους χειριστές του, έχοντας μαζί του μεγάλο ποσό μετρητών και προεξοφλημένες πιστωτικές κάρτες. Έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που οδήγησε στη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2011…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!