Bόρεια Κορέα: Στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας εντόπισε η Google

Bόρεια Κορέα: Στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας εντόπισε η Google
Η αμερικανική Google δημοσίευσε χάρτη της Βόρειας Κορέας στον οποίο εντοπίζονται στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, στα οποία το κομμουνιστικό καθεστώς στέλνει τους αντιπάλους του, αλλά και ένα κέντρο πυρηνικής έρευνας.
Στον χάρτη περιλαμβάνεται μια λεπτομερής άποψη της Πιονγκγιάνγκ με σχολεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, έναν καθεδρικό ναό, μια αγορά και πάρκα από τις δύο όχθες του ποταμού Ταεντόνγκ που διασχίζει την βορειοκορεατική πρωτεύουσα.

Εκτός της Πιονγκγιάνγκ, ο χάρτης δείχνει περιοχές πιο αραιοκατοικημένες: μερικές μεγάλες πόλεις, αεροδρόμια, ένα χημικό εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο πυρηνικής έρευνας και κυρίως γκρίζες κηλίδες που αντιπροσωπεύουν τα στρατόπεδα κράτησης.
Στα 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πιονγκγιάνγκ για παράδειγμα, το στρατόπεδο (κουάν-ιλ-σο) Νο18 χαρακτηρίζεται ως «γκουλάγκ».
«Εδώ και πολύ καιρό, η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις αχανείς ζώνες με τα πιο λίγα χαρτογραφικά δεδομένα. Σήμερα επανορθώνουμε την κατάσταση αυτή», δήλωσε στο μπλογκ του ο Τζαγιανάθ Μισόρ, εκπρόσωπος του Google Map Maker.

Σε έκθεσή της τον Μάιο του 2011, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως τα στρατόπεδα κράτησης έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και αριθμό τα τελευταία δέκα χρόνια και υπολογίζεται πως σε αυτά βρίσκονται φυλακισμένοι σε φρικτές συνθήκες περίπου 200.000 άνθρωποι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!