H TOYΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΑΪΒΑΝ

Ζητά «ταϊβανοποίηση» των Κατεχόμενων Λύση του Κυπριακού με «δύο ισότιμα κράτη» περιγράφει η Άγκυρα


i

Rate This
Quantcast

Λύση του κυπριακού με «δύο ισότιμα κράτη» σκιαγραφεί ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», λέγοντας πως η Άγκυρα θα υποστηρίξει τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα που δημοσιεύεται την Κυριακή, ο Ε.Μπαγίς ανέφερε: «Ο ήλιος ανατέλλει σε αυτό το νησί, πάνω από δύο διαφορετικά κράτη, με δύο διαφορετικούς προέδρους, εκλεγμένους προέδρους, δύο διαφορετικά εκλεγμένα κοινοβούλια, δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα, δύο διαφορετικά συστήματα υγείας, δύο διαφορετικές οικονομίες».


Στις δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «η αντιμετώπιση της Ε.Ε. προς τη βόρεια Κύπρο πρέπει να είναι ανάλογη με την αντιμετώπιση της Ταϊβάν».
«Δεν αναμένουμε διπλωματική αναγνώριση, θέλουμε μόνο οι άνθρωποι να κάνουν απευθείας εμπόριο», τόνισε, σημειώνοντας πως: «εάν οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία αρχίσει να πετά στο “αεροδρόμιο Ερτζιάν”, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να ανοίξουμε όλα μας τα λιμάνια και αεροδρόμια σε όλα τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα».
Παρά την υιοθέτηση από την Επιτροπή Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας της Ευρωβουλής για το απευθείας εμπόριο, ο Τούρκος υπουργός θεωρεί ότι υπάρχει νομικό υπόβαθρο για την έγκριση του επίμαχου Κανονισμού από την ΕΕ, παραπέμποντας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2004 για τερματισμό της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.
Nationalpride

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!