ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

> " .... Χάρη στις προσπάθειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος!..."
> Η ελληνική κυβέρνηση συζητάει και αποφασίζει στο παρασκήνιο ενώ ο ελληνικός λαός παραμένει στο .. σκοτάδι!

Θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, τον διεθνή εναέριο χώρο και την έκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο συζήτησε την Τρίτη το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου, από την Άγκυρα, το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα 7 μίλια και σε μερικές 8 μίλια. Η συζήτηση διήρκεσε 4,5 ώρες και έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι «ανακοινώσεις σε τέτοια ζητήματα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών όταν θεωρείται σκόπιμο. Απ΄ όσο γνωρίζω δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση».

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επίκειται λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί. Με καλή θέληση, ειλικρίνεια και θάρρος μπορούμε εύκολα να επιλύσουμε τα προβλήματα που αφορούν το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

«Χάρη στις προσπάθειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος», είπε και πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα».
Pathfinder

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!